Gündem
  • 31.7.2024 09:33

Mossad'ın şehid ettiği Haniye'nin son fotoğrafı

İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için İran'a giden şehit Haniye, son fotoğrafını burada vurdu. 

<p>Hamas ise Haniye’nin Siyonist bir saldırıda öldürüldüğünü, korkakça yapılan saldırının cezasız kalmayacağını açıkladı</p>

Ziyaret sırasında Ali Hamaney ile görüştü.  Salı günü gerçekleştirdiği önemli görüşmede Hamaney; "Filistin halkının ve Gazze Şeridi'nde yaşayanların şu anda küresel çapta "İslam'ın en yüksek bayrağını" taşıdığını belirtti.

Hamaney, Filistin Direnişini İslam'ın önde gelen savunucusu olarak övdü…
Ayetullah Hamaney, Filistin Direnişinin İslam davasının ilerlemesindeki kritik rolünü vurguladı. "Bugün, İslam'ın en yüksek bayrağı Filistin ulusunun ve Gazze halkının elindedir" dedi. Devam eden Direniş çabalarının İslami değerleri ve ilkeleri daha da teşvik etmek için fırsatlar yarattığını söyledi.

<p>Hem İran Devrim Muhafızları hem de Hamas saldırıyı doğruladı.</p>

<p><br />
Alçak suikast sonrası Haniye'nin neden İran olduğu merak edildi.</p>

İslam'a yönelik yaygın desteğin altını çizen Ayetullah Hamaney, "Mevcut durumda İslam'a yönelik artan eğilim, Filistin ulusunun ve Gazze halkının direnişinin ihtişamını ve görkemini gösteriyor." dedi. Gazze ve Batı Şeria halkını bu canlanmanın arkasındaki itici güç olarak övdü ve Filistinliler ve Direniş güçleri için ilahi desteğin devam etmesi umudunu dile getirdi.

Hamas'ı temsil eden İsmail Haniye, İran'ın Filistin'e ve Direniş Hareketi'ne verdiği sarsılmaz destekten dolayı teşekkür etti. 

Mücadelelerinin kritik bir aşamada olduğunu vurgulayan Haniye, "Filistin halkı ve direniş savaşçıları, rejimin Gazze'ye yönelik soykırımcı savaşının 300 gün sonra kritik ve tarihi bir aşamaya ulaştığı bir dönemde, kahramanlıklarını ve zaferlerini ortaya koymalıdır." dedi.

Güncellenme Tarihi : 31.7.2024 10:01

İLGİLİ HABERLER