Gündem
  • 2.3.2024 15:20

Mücahitler İsrail'i yendi.. İsrail askerleri 9 gündür ele geçiremediği El Zeytun mahallesi'nden kaçtı

Mücahitler Zeytin mahallesinde İsrail askerlerini yendi, işgalciler bölgeden kaçtı
Filistin Direnişi el-Zaytun'da zafer kazandı. Mahallenin hemen hemen her sokağında vurulan gelişmeş İsrail tankı Merkava'nın enkazı görülüyor

Filistin Direnişi'nden bir saha komutanı, İsrail güçlerinin Cuma günü Direniş'in ateşi altında El Zeytun'dan çekildiğini söyledi.

"İsrail" , Gazze şehrinin batısında binden fazla Filistinli sivili öldürüp yaralayarak açık bir soykırım eylemi daha gerçekleştirirken , Filistin Direnişi kuzey Gazze Şeridi'nin güneydoğu ekseninde bir başka zaferi daha imza attı. 

Filistin Direnişi'nden kaynağımız, İsrail işgal güçlerinin, çok sayıda üst düzey saldırının ardından Direniş'in ateşi altında el-Zaytun mahallesinden çekildiğini doğruladı.

Direniş'in zırhlı araçlara ve Merkava tanklarına yönelik saldırılarından kaynaklanan enkazın, yoğun çatışmalara sahne olan çatışma eksenlerinde görülebildiğini söyledi.

Kaynak ayrıca kanlı ve yırtık askeri giysi parçalarının çeşitli bölgelere dağıldığını ve düşman askerleri arasında kayıplara işaret ettiğini doğruladı. 

İsrail işgal güçleri, bölgede hızlı bir operasyon bekledikten sonra Gazze şehrinin güneydoğusundaki el-Zaytun mahallesine doğru ilerlemekte başarısız oldu. 
 Bu "operasyonların" düşük yoğunluklu yöntemleri izlemesi bekleniyordu ve Gazze Şeridi'ndeki sözde "temizlenmiş" alanlara yönelik geniş çaplı bir işgalin ardından nispeten düşük çaba gerektiren baskınlar ve saldırılar gerektirecekti.

El-Zaytun'un işgal girişiminden bu yana 10 günden fazla zaman geçen Filistin Direnişi, işgal askerleriyle yüzleşmeye ve onlara güçlü darbeler indirmeye devam ediyor; aralarında bir bölük komutanı ve Givati ​​Tugayı'ndan başka bir müfreze komutanının da bulunduğu çok sayıda düşman askerini öldürüp yaraladı.

Merkava tankları için sokaklar 'mezarlığa dönüştü'

Çarşamba günü kaynağımız, Gazze Şehri'ndeki Dawlah Kavşağı ve el-Sikka Caddesi'nin İsrail Merkava tankları için "mezarlığa dönüştürüldüğünü" söyledi.

Direniş komutanı 27 Şubat'ta Al Mayadeen'e "İşgal ordusunun ağır kayıplara uğradığını" söyledi ve askeri "helikopterlerin öldürülen ve yaralananları tahliye etmek için [bölgeye] üç kez indiğini" ekledi.

Kaynak, "İsrail savaş uçakları tahliye operasyonlarını kapsamak için üç kez müdahale etti ve birçok eksende yoğun baskınlar gerçekleştirdi" dedi.

El Zeytun'daki Direniş komutanı Al Mayadeen'e , Direniş'in büyük ölçekli komuta ve kontrol etme becerisinin altını çizerek, "[Her gruptan] savaşçılarımız hala savaş pozisyonlarında ve önceden belirlenmiş planlara göre görevlerini yerine getiriyorlar." dedi. 
İsrail'in iddialarının aksine Gazze Şeridi'nin kuzeyinde operasyonlar sürüyor .

O dönemde saha kaynağı, "[El-Zaytun mahallesindeki] işgal askerlerinin hareketlerine bir kafa karışıklığı durumu hakim" dedi.

Direniş, IOF'nin El Zeytun'daki ilerlemesini 9 gün boyunca kırdı

Gazze kentinden bir Direniş kaynağı Al Mayadeen'e, İsrail ordusunun neden olduğu tüm yıkıma rağmen mahalle üzerinde kontrol sağlayamadığını söyledi.

Bölgedeki Direniş'ten bir kaynağın Al Mayadeen'e söylediğine göre, İsrail Ordusu üst üste dokuz gündür Gazze Şehri'ndeki el-Zaytun mahallesinin merkezine doğru ilerleyemiyor .

Geçtiğimiz birkaç hafta, Filistin Direniş savaşçıları ile İsrail işgal güçleri arasında orta ve güney Gazze'de ağır çatışmalara tanık oldu; İsrail işgal güçleri daha önce iddia edilen bölgelerde Direnişi kırmaya çalışırken, en şiddetli çatışmalardan biri El-Zaytun mahallesinde yaşandı. "kontrol altında" olmak.

Kaynak, direniş savaşçılarının "düşmana daha yakın olduğunu, onun hareketlerini izlediğini ve onları uygun silahlarla hedef aldığını" doğruladı.

İsrail'in mahalleyi kontrol altına alamamasına ışık tutan kaynak, işgalin şu ana kadar onlarca bina ve evi her türlü silahla yerle bir ettiğini ancak hâlâ kontrol sağlayamadığını belirtti.

Bu notta kaynak, Direniş savaşçılarının son dokuz gün içinde El Zeytun mahallesinde 20'den fazla İsrail tankını imha ettiğini ve askeri toplantılar ve komuta merkezlerinde düzinelerce pusu, keskin nişancı operasyonu ve roket fırlatması gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı.

El Zeytun'da direniş sürüyor

Filistin Direniş grupları Pazartesi günü el-Zaytun mahallesinde bir dizi operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Hamas'ın El Kassam Tugayları, mahallenin güneyinde ilerleyen işgal güçlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladığını söyledi.

Bu arada, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, El Zeytun'daki El Devle Kavşağı yakınında iki askeri aracın RPG mermileriyle hedef alındığını ve bir başka operasyonda da düşman asker ve araçlarının toplandığı bir alana barajla saldırı yapıldığını duyurdu. havan mermilerinden.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 15:00

İLGİLİ HABERLER