Yaşam
  • 8.9.2006 15:50

MÜDÜRDEN EL ELE TUTUŞAN ÖĞRENCİLERE İŞKENCE


       
ANTALYALI lise öğrencisi Salih Okatan, okul bahçesinde kız arkadaşının elini tuttuğu gerekçesiyle müdür Şükriye Çayır'ın odasına çağrılıp, kızın babası ve öğretmenlerce dövüldü. Polisler tarafından da tartaklanan Okatan, mezun olduktan sonra müdürün odasındaki kamera kayıtlarını ele geçirip şikayetçi oldu. Okatan, “Müdür bana, ‘O kızla evlenmen gerekir' dedi. Ben de sadece flört ettiğimizi söyledim'' diye konuştu.
      Lara’daki Baro Meslek Lisesi öğrencisi 19 yaşındaki Salih Okatan, geçen yılın 5 Aralık günü kız arkadaşı 16 yaşındaki G.P. ile okul bahçesinde elele tutuştu. Bahçede gezen gençleri gören okul müdür yardımcısı Kerim Büyükateş ile rehber öğretmen Lokman Kılıç, Salih Okatan ve G.P.'yi yaka paça okul müdürü Şükriye Çayır'ın odasına götürdü. Çayır’ın haber vermesi üzerine okula gelen genç kızın babası A.P., kızıyla elele tutuşan Okatan’ı dövdü. Bu arada, yine okul yönetiminin haber verdiği iki polis de müdürün odasına gelerek, Salih Okatan'ı tartaklamaya başladı. Olayın ardından A.P., kızını okuldan aldı. Okatan'a da üç günlük okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai İrtem'in araya girmesiyle Salih Okatan'ın okuldan atılması engellendi.
      

  
      
     MÜDÜR ‘EVLENİN’ DEMİŞ

      Olayın şokundan henüz kurtulamayan Salih Okatan, dayak olayının psikolojisini bozduğunu ve kendini eğitimden soğuttuğunu belirtti. Hakettiği teşekkür belgesinin bile kendisine verilmediğini ileri süren Okatan şunları anlattı:
      “Müdür Şükriye Çayır, G.P. ile evlenmemizi istedi. Biz de sadece elele tutuşup flört ettiğimizi söyledik. Okulu bırakmam konusunda baskı uyguladılar. Ama ben okumak istiyordum. Kız arkadaşımı okuldan aldılar. Ben ise üzerimdeki bütün baskılara rağmen okulu bitirdim. Okul yönetiminin baskısıyla öğretmenlerim, arkadaşlarım beni dışladı. Tek suçum kızın elini tutmamdı."
     
     BABAANNE: ŞİKAYETÇİYİM

      Salih Oktan'ın babaannesi Hatice Oktan, olaydan sonra müdüre hanımın makamına gittiğini belirterek şunları söyledi:
      “Torunumu neden dövdürdüğünü sordum. Bana, ‘Dövdürdüm sana ne oluyor? Ben bu çocuğu okuldan attıracağım. Ben müdürsem bütün sorumluluk bana ait. Git milli eğitime şikayet et, hatta başbakana kadar şikayet et. Bu okulun yönetimi benim elimde’ dedi."

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:38

İLGİLİ HABERLER