Gündem
  • 1.5.2007 19:00

MUHALEFETİN BASKI ANLAMINDAKİ SÖYLEMLERİ UTANÇ VERİCİYDİ

DEVLET ARIK
ANKARA  - AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasıyla ilgili yürütme kararı vermesinin, "Gelinen noktada yargı kararına saygılıyız. Ancak muhalefetin baskı anlamındaki söylemleri utanç verici bir manzaraydı" sözleriyle değerlendirdi.


Anayasa Mahkemesi'nin 367 tartışmalarıyla ilgili kararına AK Parti'den ilk tepki Grup Başkanvekili Faruk Çelik'den geldi. Çelik, TBMM'de yaptığı açıklamada, parti olarak yargı kararına saygı duyacaklarını daha önceden söylediklerine belirterek, bu süreçte muhalefeti ibretle izlediklerini kaydetti. Muhalefetin baskı anlamına gelecek söylemleri olduğunu ifade eden Çelik, bunun utanç verici bir manzara olduğunu söyledi. Çelik, "Gelinen noktada yargı kararına saygılıyız" diye konuştu. Parti yönetiminin bugün
akşam bir araya gelip bir değerlendirme yapacağını ve karar alacağını açıklayan Çelik, "Seçim konusunda gündeme gelebilir. Meclisin yeni gündemi de belirlenebilir. Meclis her zaman gündemine hakimdir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER