Asayiş
  • 8.9.2024 17:01

Narin cinayetinde 21 gözaltı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine ait Tavşantepe Mahallesi'nde 19 gündür kayıp olan Narin Güran'dan acı haber tüm Türkiye'yi kedere boğdu. İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı duyuruda Narin'in cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Diyarbakır Valisi ise konuyla ilgili tüyler ürperten detayları paylaştı. Ayrıca, yürütülen soruşturma çerçevesinde 21 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

21 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Adalet Bakanı Tunç, Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin 21 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildiğini bildirdiSosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan Bakan Tunç, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir.Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZ KONUYU YAKINDAN TAKİP ETMEKTEDİR'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Diyarbakır Bağlar’da 19 gün önce kaybolan ve ilk dakikadan itibaren güvenlik birimlerimiz tarafından aranan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşılmış olması hepimizi kahretmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hâlihazırda yürütülen soruşturmanın titizlikle devam etmesi ve olayın tam anlamıyla aydınlatılarak Narin kızımızın canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip etmektedir.

Narin kızımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun...' dedi.

OTOPSİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR, DEFİN İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Narin Güran’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürüyor. Küçük kızın yakınları kurumun önünde beklerken, mahalle mezarlığında da defin işlemleri için hazırlıklar başladı. Mezarlığa getirilen kepçe, mezar açmaya başladı.

 

Bu arada, mahallede alınan geniş güvenlik önlemleri ise sürüyor. DHA)



 

Güncellenme Tarihi : 8.9.2024 17:08

İLGİLİ HABERLER