Asayiş
  • 13.9.2024 09:09

Narin cinayetinde 8 tutuklama

 Narin soruşturmasının merkezinde artık amca-anne-abi üçgeni var. Baba ise savcılıkta serbest kaldı.

SORUŞTURMANIN ADLİYE AŞAMASI 22,5 SAAT SÜRDÜ

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 22 kişinin adliyedeki sorgulama ve yargılama işlemleri 22,5 saat sürdü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, dün sabah saat 07.00'de adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifade işlemleri akşam saat 19.00'da sona erdi. 3’ü adli kontrol şartı konularak 13 kişi serbest kaldı, 9 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheli 9 kişinin mahkemedeki yargılamaları ise saat 23.30'da başladı. Annenin mahkemedeki işlemleri 2 saat, ağabeyi Enes'in işlemleri ise 1 saat sürdü. Sabah saat 05.30'da sona eren mahkeme sonucunda Narin Gürün’ün anne ve ağabeyinin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 15 yaşından küçük 1 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ANNE VE ABiYE CiNAYET SUÇLAMASI: Narin soruşturmasında savcı, tutuklama talep ettiği 9 kişiden anne Yüksel ve abi Enes Güran’a ‘Kasten öldürmeye iştirak etmek’ suçlamasını yöneltti. Narin’in annesi ifadesinde “Narin’i, seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusuna, “Öyle bir şey yok” yanıtını verdi. Annenin “Salim ile ailecek bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum” demesi de dikkat çekti.

KRİTİK GÖRÜŞME KAYDI: Enes Güran kolundaki ısırık izini üzüntüden yaptığını, sırtının duvara yaslanmaktan çizilmiş olabileceğini söyledi. Kardeşinin kaybolduğunu saat 19.11’de öğrendiğini iddia etti. Baba Arif Güran ise Narin’in amcasının aracına bir kez bindiğini, onda da arkada oturduğunu anlattı. Salim Güran’ın işçisine “Ramazan kız öldü mü, yaşıyor mu?” dediği telefon görüşmesi de dosyaya girdi.

TUTUKLULARDAN 8’İ NARİN’İN AKRABASI

Bu arada soruşturma kapsamında tutuklanan 10 kişiden talihsiz çocuğun cansız bedenini saklayan komşuları Nevzat Bahtiyar ile işçilerden Mehmet Selim Atasoy’un dışında kalan 8 kişinin, Narin’in birinci ve ikinci dereceden akrabaları olduğu da belirlendi.

8 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirilerek nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan, Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Anne Yüksel ve ağabey Enes Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "Suç delillerini yok etmek", diğer 5 şüpheli ise "Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ
Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

 

Güncellenme Tarihi : 13.9.2024 09:23

İLGİLİ HABERLER