Asayiş
  • 12.9.2024 22:00

Narin cinayetindeki 22 şüpheliden 9'u için tutuklama talebi

 Narin Güran cinayetinde gözaltına alınan 22 şüphelinin 12 saat süren savcılık ifadelerinin tamamlanmasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Öte yandan, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 19 gün su altında kaldığı için 3'üncü bir kişiye ait DNA örneğinin olmadığının rapor haline getirildiğini bildirdi. Gözaltındaki 22 şüpheliden 9'u için tutuklama talep edildi. Öte yandan Narin'in 9 kişinin aralarında bulunan annesi ve ağabeyi için tutuklama talep edilirken baba Arif Güran serbest bırakıldı

Narin Güran cinayetinde gözaltına alınan 22 şüphelinin 12 saat süren savcılık ifadelerinin tamamlanmasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Öte yandan, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 19 gün su altında kaldığı için 3'üncü bir kişiye ait DNA örneğinin olmadığının rapor haline getirildiğini bildirdi. Gözaltındaki 22 şüpheliden 9'u için tutuklama talep edildi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

BARO BAŞKANI EREN: 19 GÜN SU ALTINDA KALDIĞI İÇİN NARİN’İN ÜZERİNDEN 3’ÜNCÜ BİR KİŞİYE AİT DNA ÇIKMADI

DHA'nın haberine göre; Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklamada bulundu. Narin’in cansız bedeni üzerinde yapılan incelemede, 19 gün su altında kaldığı için 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin olmadığının rapor haline getirildiğini belirten Eren, “Bu bir ön rapor değil, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun Narin’in bedeni ve Narin’in içinde bulunduğu torbada aldığı 3’üncü şahıslara ait DNA örneğinin çıkabilme olasılığına ilişkin numunelerden, herhangi bir DNA örneğinin çıkmadığına dair rapor. Yanlış bir tanımlama var. Adeta Narin’i ölümüne ilişkin sebebe veya sebebin tespiti konusunda bir rapormuş gibi bir algı var ancak bu rapor sadece Narin’in üzerinde 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına dair bir rapor. Maalesef söyledik, en büyük kaygımız da oydu. 19 gün gibi uzun bir süre içerisinde su altında kalmış olması nedeniyle, bu yönlü bir tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor. Daha doğrusu olası bir numune varsa 3’üncü şahsa ilişkin de maalesef bu süre zarfı içerisinde tespiti konusunda süreci zorlaştırıyor. Gelen rapor da bunu doğrulamış oldu. 19 günlük bir süre zarfı içerisinde Narin’in üzerinde herhangi bir 3’üncü şahsa ilişkin bu sebepten dolayı bir DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz” dedi.

"ÖN RAPOR DEĞİL, BAŞKA DNA OLUP OLMADIĞINA DAİR RAPOR"

Raporun ön rapor olarak karıştırıldığını ifade eden Eren, “Bir insan üzerinden DNA örneği yani tensel temas etmiş kişileri tespit edebilmeniz için, 3’üncü kişilere ait olası kıl, saç, et parçası olabilir, bir belirleme yapacak koşul yok. Alınan numunelerin hiçbiri bu konuda bir veri sağlayamamış. Bu sadece DNA örneğine ilişkin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun raporu. Henüz ölüm sebebine ilişkin de birçok verinin gönderildiği, İstanbul’dan gelecek rapor halen gelmedi. Bunu da düzeltmemiz gerekir. Çünkü bazı sosyal medya hesaplarında adeta ‘Ölüm sebebine ilişkin bir tespit yapılamadı’ yönünde bilgiler var. Bunu düzeltmiş olalım” diye konuştu.

CANSIZ BEDENİ TAŞLARLA GİZLENMİŞTİ

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

AĞAÇ DALLARIYLA ÖRTÜLMÜŞTÜ

Amca Salim Güran tutuklu.

Amca Salim Güran tutuklu.

Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

İTİRAFÇI KONUŞTU

İtirafçı Nevzat Bahtiyar cezaevinde.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar cezaevinde.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini para karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Anne Yüksel ve baba Arif Güran şüpheliler arasında.

Anne Yüksel ve baba Arif Güran şüpheliler arasında.

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın, "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" diye kendisini tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

BİR ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

22 ŞÜPHELİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

İHA'nın haberine göre; soruşturma kapsamında Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ismi öğrenilmeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00 sularında Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Yaklaşık 12 saat süren savcılık ifadeleri tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİLER BELLİ OLDU

Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltındaki 22 şüphelinin kimlikleri belli oldu. Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi.

Saat: 15.00 itibariyle 22 şüpheliden 12'sinin ifadesinin tamamlandığı bildirildi.

9 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Gözaltındaki 22 şüpheliden 9'u için tutuklama talep edildi.

Güncellenme Tarihi : 12.9.2024 22:01

İLGİLİ HABERLER