Gündem
  • 19.9.2024 21:52

Narin'in kayıp 18 dakikasının sırrı çözüldü

Narin Güran cinayetinde flaş gelişme! Kayıp 18 dakikanın sırrı çözüldü

Son dakika haberi: Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolduktan 19 gün sonra evinden 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğerdurmaz deresinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti 28 gündür esrarını koruyor. Narin'in kaybolduğu saat ile Nevzat Bahtiyar'ın dere kenarında aracının park halindeyken görülmesi arasındaki bilinmeyen 18 dakika da çözüldü.

Son dakika haberi: Diyarbakır'da aile üyeleri tarafından katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti hâlâ çözülemedi.

Narin'in en son kameraya yansıdığı saat ile Nevzat Bahtiyar'ın dere kenarında aracının park halindeyken görülmesi arasındaki bilinmeyen 18 dakika da çözüldü.

JASAT, İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR'IN EVİNDE ARAMA YAPTI

Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe köyünde, kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın evinde JASAT tarafından arama yapıldı.

Diyarbakır Bağlar'a bağlı Tavşantepe köyünde, 21 Ağustos'ta kuran kursundan çıktıktan sonra evine giden ve ortadan kaybolmasından 19 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu.
8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Narin'in cansız bedenini evinden aldığı bir çuvalın içerisine koyarak Eğertutmaz Deresi'ne gizlediğini itiraf eden tutuklu şüpheli Nevzat Bahtiyar'ın evinde arama yapılıyor.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) evde Narin'e ait bir delil aradı. Yaklaşık 20 dakika süren aramada, JASAT ekipleri elinde bir zarfla çıktı.

Aramaların sonunda, JASAT Tavşantepe Köyü İlkokulu'nda görevli temizlik elemanımı bilgisine başvurmak amacıyla jandarmaya götürdü.

VİLLA İNŞAATINDA BEKLEDİ

Narin'in cesedini amcası Salim Güran'dan alarak dereye gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar, cesedi aldıktan sonra derenin kuzeybatı istikametindeki bir dakika mesafedeki villa inşaatlarında 18 dakika kaldığı belirtildi.

CESEDİ GÖMDÜKTEN SONRA PEYNİR ALMAYA GİTMİŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasına eklenen fotoğraf, olayın dehşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Nevzat Bahtiyar'ın Narin'in cansız bedenini dereye gömdükten sonra ise baldızın evine gittiği tespit edildi.
Bahtiyar ifadesinde Narin'in dere yatağına koyduktan sonra peynir almak için baldızı Zeynep'in evine gittiğini anlatarak "baldızım ve üç kızı patlıcan doğruyorlardı.
Ortalama 15-20 dakika oturdum, bir çay içtim. Sonra baldızımdan peyniri alıp Tavşantepe Mahallesi'ndeki evime gittim.
Baldızımın evine gittiğimde diz kapaklarım biraz ıslaktı. Üzerimdeki tişörtte terlediğim için ıslaktı" dedi.
Narin'in cenazesi suyun üzerine çıkmasın diye üzerine kapatılan taşlar Adli Tıp Kurumu tarafından incelemeye alındı.
İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirilen taşlar üzerinde delil incelemesi yapılıyor. 

NARİN'İN TAŞINDIĞI ÇUVALLARIN SERİSİ NEVZAT'IN EVİNDE ÇIKTI

Soruşturma dosyasına yeni giren bir delile SABAH ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2024 22:05

İLGİLİ HABERLER