Dünya
  • 1.8.2024 18:43

Nasralla'tan çok sert sözler: Kırmızı çizgiyi aştılar, İsrail öfke ve intikam beklesin!

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastına karşı verecekleri karşılığı değerlendirdiklerini söyledi. Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah Fuad Şükr'ün cenaze töreninde İsrail'in "kırmızı çizgiyi" aştığını söyleyerek "Her cephede öfke ve intikam beklesinler" dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah bir açıklama yaparak İsrail'le savaşın yeni bir aşamaya girdiğini söyledi. Nasrallah cumartesi günü kuzeydeki Dürzi köyü Mecdel Şems'teki bir futbol sahasında 12 çocuğun ölümüne yol açan roket saldırısından Hizbullahı’ın sorumlu olmadığı iddiasını yineledi. 

Hizbullah askeri komutanı Fuad Şükr'ün cenaze töreninde konuşan Hasan Nasrallah, "İsrailliler şu anda mutlu" olsa da "kırmızı çizgiyi geçtiklerini" ve şimdi Ortadoğu'daki İran destekli gruplara atıfta bulunarak "Gazze'yi destekleyen tüm cephelerde öfke ve intikam" beklemeleri gerektiğini söyledi.

Nasrallah, Şükr'ün öldürülmesinin Dürzi kasabası Mecdel Şems'e düzenlenen ve 12 çocuğun öldüğü roket saldırısına bir yanıt olmadığını, bunun bir savaş eylemi olduğunu da sözlerine eklerken “Hizbullah Gazze'ye ve Filistin halkına verdiği desteğin bedelini ödüyor." dedi.

 Konuşmasında İsrail'e seslenen Nasrallah, "Biraz gülün ama çok ağlayacaksınız ve hangi çizgiyi aştığınızı, ne tür bir saldırganlık yaptığınızı bilmiyorsunuz. Tüm destek cepheleri yeni bir aşamaya girdi ancak bunun tırmanması düşmanın (İsrail) tepkisine göre değişiyor." uyarısında bulundu. 

 "MECDEL ŞEMS SALDIRISI İLE BAĞLANTIMIZ YOK"

İsrail işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Dürzi Mecdel Şems kentine yönelik 27 Temmuz'da gerçekleştirilen ve Hizbullah'ın sorumlu tutulduğu saldırıya değinen Nasrallah, "Daha önce de bu olayla bağlantımız olmadığını söyledik. Şu ana kadar yaptığımız tüm eylemleri üstlendik. Yanılıyorsak bunu kabul ederiz ancak iç soruşturmamız füzeyle hiçbir ilgimizin olmadığını doğruladı." şeklinde konuştu. 

Nasrallah, İsrail'in herhangi bir kanıt sunmadan doğrudan Hizbullah'ı suçladığını ve bu olayı Şükür ile diğer sivilleri öldürmek için bir bahane olarak kullandığını söyledi. 

Hizbullah lideri, Mecdel Şems'e isabet eden füzenin İsrail'in hava savunma sisteminden fırlatılan önleme füzesi olduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 18:48

İLGİLİ HABERLER