Gündem
  • 6.10.2024 15:24

Netanyahu : 5 ülke ile 7 cephede savaşıyoruz

Netanyahu, İsrail'in yedi cephede savaşla karşı karşıya olduğunu söyledi..

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini ve ülkesinin yedi cephede birden savaştığını söyledi .

Cumartesi günü bir video açıklamasında, "Bugün İsrail medeniyetin düşmanlarına karşı yedi cephede kendini savunuyor," dedi. Bunlar arasında kuzeyde Lübnan'da  İran destekli Hizbullah, Gazze'de Hamas, Yemen'de Husiler, Batı Şeria'da "teröristler" ve Irak ve Suriye'de Şii milisler olduğunu söyledi.

Netanyahu, "Ve geçen hafta İsrail'e doğrudan 200'den fazla balistik füze fırlatan ve İsrail'e karşı yedi cephede yürütülen bu savaşın arkasında duran İran'a karşı savaşıyoruz" dedi.

Kuzeyde İsrail ve Lübnan arasındaki güç dengesini değiştirme sözünü tuttuğunu söyledi. ACLED verilerine göre İsrail, 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a yaklaşık 9.000 saldırı düzenledi ve Hizbullah da aynı zaman diliminde 1.500 saldırı düzenledi.

Netanyahu, Gazze'ye atıfta bulunarak, İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu ve "tüm gücümüzle onları evlerine geri getirmeye kararlı olduğumuz" 101 rehineyi unutmayacağını söyledi. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, geçen yıl 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en az 41 bin 825 kişi öldürüldü.

Netanyahu, İsrail'e karşı silah ambargosu çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve diğer ülkelere "utanmaları gerektiğini" söyledi. Netanyahu, "Rahat olun, İsrail savaş kazanılana kadar savaşacak - bizim ve dünyadaki barış ve güvenlik uğruna," diye ekledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda son bir ayda 1.400'den fazla kişi hayatını kaybetti , yaklaşık 7.500 kişi de yaralandı.

 

Güncellenme Tarihi : 6.10.2024 16:20

İLGİLİ HABERLER