Gündem
  • 8.10.2024 22:49

Netanyahu 7 cephedeki savaşının ne zaman biteceğini açıkladı

Netanyahu "Diriliş Savaşı"nı başlatıyor ve İsrail'in 7 cephedeki savaşının ne zaman biteceğini açıklıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümet toplantısında "Demir Kılıçlar" Harekatı'nın adının "Diriliş Savaşı" olarak değiştirilmesini talep ederek, "Bu savaş varoluşsal bir savaştır ve karşı saldırı ülkenin geleceği için gereklidir" dedi.

Bugün Pazartesi günü İsrail hükümeti, geçtiğimiz 7 Ekim olaylarının yıl dönümü nedeniyle özel bir toplantı düzenledi ve Netanyahu, toplantının başında bunun "özel bir yas toplantısı" olduğunu söyledi.

Netanyahu savaşın adının 'Diriliş Savaşı' olarak değiştirilmesini talep etti

Savaşın adının "Demir Kılıçlar Harekatı" yerine "Diriliş Savaşı" olarak değiştirilmesini isteyen Netanyahu, şöyle konuştu: "Çocuklarımız ve geleceğimiz adına, bölgemizdeki güvenlik gerçekliğini değiştiriyoruz. 7 Ekim'de yaşananların bir daha tekrarlanmayacağına inanıyorum."

Netanyahu, Mescid-i Aksa Tufanı'nın ardından Güvenlik Bakanlığı ve İsrail Ordusu karargahında söylediklerini tekrarladığını sözlerine ekledi: "Askeri bir operasyonda değiliz, muharebe atışlarında da değiliz. Daha doğrusu savaşta, düşmanın daha önce görmediği vahşi bir savaşla karşılık vereceğiz

Netanyahu, "O günden bu yana savaşıyoruz ve bu bir varoluş savaşıdır, Diriliş Savaşıdır, resmi olarak bu şekilde adlandırılmasını rica ediyorum."

"O kara günden bu yana 7 cephede savaşıyoruz ve İran eksenindeki düşmanlarımıza karşı saldırımız, geleceğimizin ve güvenliğimizin garanti altına alınması için gerekli bir şarttır."

Netanyahu, "belirlenen tüm hedefler tamamlandığında savaşı bitireceğini" ifade etti: Hamas yönetiminin ortadan kaldırılması, tutukluların hem ölü hem de diri evlerine geri gönderilmesi, Gazze'den İsrail'e gelecekte gelebilecek herhangi bir tehdidin engellenmesi ve İsrail sakinlerinin geri gönderilmesi. güneye ve kuzeye evlerine."

Mescid-i Aksa tufanının Holokost'tan bu yana Yahudi halkına yönelik en şiddetli saldırı olduğunu ancak Holokost'taki gibi değil, düşmanlarımıza karşı ayaklanıp acımasız bir savaşla karşılık verdiğimizi ifade etti.

 

Güncellenme Tarihi : 8.10.2024 22:53

İLGİLİ HABERLER