Gündem
  • 4.8.2024 16:16

Netanyahu herkesi tehdit etti.. Düşmanlarımıza ağır bir bedel ödeteceğiz

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Hizbullah ve İran'ın İsrail'e yönelik tehditleri sonrasında Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi. 

Axios'a konuşan Üç ABD'li ve İsrailli yetkili, saldırının yarın (Pazartesi) gerçekleştirilebileceğini söyledi. ABD'li ve İsrailli yetkililerin saldırı için hazırlıklara başladığı iddia ediliyor.

Netanyahu, İsrail'in düşmanlarını, her düşmanca eylemin ağır bir bedel ödemesi konusunda uyardı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in "İran liderliğindeki şer eksenine" karşı çok cepheli bir savaş yürüttüğünü belirterek, İsrail'e yönelik herhangi bir saldırıya tam güçle karşılık verme sözü verdi.


Netanyahu, İsrail hükümetinin Pazar günü yaptığı haftalık oturumda şunları ekledi: “İsrail Devleti, İran'ın başını çektiği şer eksenine karşı çok cepheli bir savaş yürütüyor. Onun her silahına sert bir şekilde vuruyoruz. Senaryo, defansif ve ofansif olarak.”

Şöyle ekledi: "Geriye dönüp tüm düşmanlarımıza şunu söylüyorum: Ne olursa olsun, her cephede karşılık vereceğiz ve düşmandan ağır bir bedel talep edeceğiz."

Hamas hareketiyle esir takası anlaşması yapılmasına yönelik müzakere sürecinin ilerleyişi hakkında konuşan Netanyahu, şunları söyledi: "Kaçırılanların tamamının geri getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz ve kaçırılanların tamamının geri dönme konusunda katı bir taahhüdümüz olduğunu teyit ediyorum. Hepsi, aralarında yaşayanlar ve şehitler var. Bu nedenle dün heyetin Kahire'ye gitmesi yönünde talimat verdim."

Şöyle devam etti: "İsrail'in güvenliğini korurken, kaçırılan tüm insanların serbest bırakılması için uzun bir mesafe gitmeye hazırım. Bizim taahhüdümüz, kaçırılan insanların serbest bırakılmasına ilişkin sızdırdıkları her şeyle tamamen çelişiyor. Bu sızıntılar ve brifingler zarar veriyor müzakereler, gözlere kül atmak ve Hamas'ın anlaşmayı kabul ettiği yanılsamasını yaratmak, ancak buna karşı çıkan İsrail hükümetidir ve bunun tersi doğrudur ve kaçırılan insanların serbest bırakılmasında çıkarı olan herkes İsrail hükümetine değil, Hamas'a baskı yapılmalı.”

Hamas, 7 Ekim 2023'ten bu yana bir grup İsrailli yerleşimciyi gözaltına alıyor. O tarihten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonları devam ediyor.

Kaynak: Sputnik

 


 

Güncellenme Tarihi : 4.8.2024 16:36

İLGİLİ HABERLER