Gündem
  • 2.10.2024 00:27

Netanyahu : İran'a çok ağır karşılık vereceğiz

Netanyahu, İran'ın "büyük bir hata yaptığını" ve "bedelini ödeyeceğini" söyledi

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsraillilere İran'ın "büyük bir hata yaptığını" ve Salı günü ülkeye füze saldırısı düzenlemesinin "bedelini ödeyeceğini" söyledi.

"Bu gece İran, İsrail'e yüzlerce füzeyle tekrar saldırdı. Bu saldırı başarısız oldu. Dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemi olan İsrail'in hava savunma sistemi sayesinde engellendi," dedi Netanyahu, İsrail hükümetinin basın ofisi tarafından yayınlanan bir videoda siyasi güvenlik kabinesiyle yaptığı toplantıdan. "IDF'yi etkileyici başarısı için kutluyorum."

Netanyahu, "Sizlerin -İsrail vatandaşlarının- gösterdiği dikkat ve sorumluluk sayesinde de engellendi. Ayrıca savunma çabalarımıza verdiği destek için Amerika Birleşik Devletleri'ne teşekkür ediyorum" diye ekledi.

"İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek. İran'daki rejim, kendimizi savunma kararlılığımızı ve düşmanlarımıza misilleme yapma kararlılığımızı anlamıyor" dedi.

"Biz koyduğumuz kuralın arkasında duracağız: Bize kim saldırırsa biz de ona saldıracağız" diye devam etti.

Netanyahu ayrıca Tel Aviv'in Jaffa semtindeki saldırıya değinerek hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. "Füze saldırısında olduğu gibi, bu saldırının arkasında da kasıtlı ve katil bir el var - Tahran'dan geliyor," dedi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 2.10.2024 00:36

İLGİLİ HABERLER