Gündem
  • 28.4.2024 20:39

Netanyahu köşeye sıkıştı.. HAMAS iki rehinenin daha videosunu yayınladı

Hamas, İsrail'in anlaşma için Refah operasyonunu erteleyeceğini söylerken, Hamas 2 rehinenin videosunu yayınladı

Omri Miran ve İsrail asıllı Amerikalı Keith Siegel'den gelen yaşam işaretleri, anlaşmanın onaylanması için hükümet üzerindeki baskıyı artırıyor.
Miran'ın babasından Sinwar'a çağrı: 'İnsanlık gösterin'

Hamas posts new propaganda video of Israeli hostages - JNS.org

Hamas Cumartesi günü, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasını onaylaması için hükümet üzerindeki baskılar artarken, iki rehinenin yaşam işaretlerini gösteren yeni bir propaganda videosu yayınladı - üç gün içinde bu türden ikinci VİDEO İsrailliler, Mısır'ın yoğun arabuluculuğunun ardından hükümetin son anlaşma teklifine terör grubunun vereceği yanıtı bekliyordu.

Videoda, 7 Ekim'de Hamas liderliğindeki saldırı sırasında memleketlerinden kaçırılan siviller olan rehineler Keith Siegel (64) ve Omri Miran (46) görülüyordu.

Düzenlenen üç dakikalık video İsrail kamuoyuna yönelikmiş gibi görünüyordu; Hamas, askeri baskının rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamada başarısız olduğunu ve İsraillilerin kendi liderlerine uzlaşma konusunda baskı yapmaya devam etmeleri gerektiğini öne sürüyordu.

Klipte Siegel ve Miran kendilerini tanıttılar, ailelerine seslendiler ve kendilerinin ve diğer rehinelerin evlerine dönmesini sağlayacak bir rehine anlaşması yapmayı umduklarını söylediler.

Video, Filistinli terör örgütünün İsrail kamuoyuna verdiği mesajla sona erdi: “Nazi liderleriniz, tutsak oğullarınızın kaderini ya da duygularını umursamıyor. Çok geç olmadan gerekeni yapın."

Videoda tarih yoktu ancak Miran 202 gün boyunca esir tutulduğunu söyledi ve Siegel Fısıh Bayramı'ndan söz ederek kliplerin muhtemelen yakın zamanda çekildiğini belirtti. Savaş 204'üncü gününde.

Hamas'ın yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdüğü ve 253 kişiyi kaçırdığı saldırı sırasında Miran, Kibbutz Nir Oz'daki Hamas  tarafından esir alındı. İsrail-ABD çifte vatandaşı olan Siegel, eşiyle birlikte Kibbutz Kfar Aza'daki evlerinde esir alındı. Eşi Aviva Siegel, Kasım ayında yapılan ve 100'den fazla rehinenin serbest bırakıldığı bir anlaşmayla serbest bırakıldı.

Hamas daha önce İsrail'in içler acısı bir psikolojik savaş olarak nitelendirdiği rehinelerin tutulduğu benzer birkaç video yayınlamıştı. Bunların sonuncusu Çarşamba günü yayınlandı ve İsrailli Amerikalı rehine Hersh Goldberg-Polin'in benzer şekilde İsraillileri hükümetlerine yakında bir anlaşmaya varmaları için baskı yapmaya çağırdığını gösteriyordu.

Videoların yayınlanmasındaki artış, İsrail'in Hamas'ın Gazze'deki son büyük kalesi olan Refah'a uzun süredir beklenen saldırı hazırlıklarını hızlandırmasıyla ortaya çıktı.

The Times of Israel de dahil olmak üzere İsrail medyasının çoğu, video klipleri, gösterilenlerin aileleri medyanın dağıtmasına izin vermedikçe genellikle yayınlamıyor. Siegel ve Miran'ın aileleri Cumartesi günkü videonun yayınlanmasını onayladı.

Miran'ın babası Dani, cumartesi akşamı Tel Aviv'in Rehineler Meydanı'nda rehine anlaşması çağrısında bulunan haftalık mitinglerde binlerce protestocuya seslenerek videoya tepki gösterdi. "Umarım artık gerçekten bir anlaşma gerçekleşir" dedi.

“Beklediğim gibi sakalı vardı. Çünkü tıraş olacak hiçbir şeyi yok” dedi Dani oğlu için. “Başka bir şey daha gördüm: Görüntüdeki her milimetreyi inceledim. Onun da dişlerini fırçalamadığını gördüm.”

At rally hours after Hamas released video of his son, Dani Miran pleads for  a deal, urges Sinwar to 'show some humanity' | The Times of Israel

Oğlu kaçırıldığından beri sakal bırakan Dani, geri döndüğünde sakalını oğluyla birlikte keseceğine söz verdi.

Galvanized by signs of life, thousands rally for hostage deal and against  government | The Times of Israel

Dani Miran, Hamas'ın 7 Ekim'de kaçırılan ve Gazze'de Hamas tarafından tutulan oğlu Omri'nin propaganda videosunu yayınlamasından kısa bir süre sonra, 27 Nisan 2024'te Tel Aviv'in Rehineler Meydanı'nda düzenlenen bir mitingde konuşuyor. 

Miran ayrıca, Gazze'deki Hamas lideri ve 7 Ekim zulmünün planlayıcısı olmakla suçlanan Yahya Sinwar'a da "küçük bir adım atarak her iki halkın kanını dökmemesi" çağrısında bulundu. Sinwar'a hitaben şöyle devam etti: "Biraz insaniyet gösterin, İsrail kabinesi de karşılık verecektir, bundan eminim."

The whole world must demand the release of Hamas hostages"

Miran, Başbakan Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesine şunları söyledi: “Mümkün olan her türlü anlaşmayı onaylayın. Sizden tek bir ricam var: Şimdi karar verin.”

Halen Gazze'de tutulan 133 rehinenin ailelerini temsil eden ana organ olan Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu, yaşam belirtilerinin hükümetin "bir anlaşmayı onaylamak için her şeyi yapması" gerektiğinin kanıtı olduğunu söyleyerek videoya tepki gösterdi. Rehineleri Bağımsızlık Gününden önce iade etmek: Yaşayanların rehabilite edilmesi ve öldürülenlerin onurlu bir şekilde gömülmesi için.”

Bağımsızlık Günü bu yıl 14 Mayıs'ta kutlanacak.

Yaklaşık 20 rehine ailesini temsil ettiğini söyleyen ayrı bir grup ise daha sert bir açıklama yaparak hükümetin artık rehineleri iade etmekle Hamas'a karşı savaşı sürdürmek arasında kesin bir seçim yapmak zorunda olduğunu ileri sürdü.

Grup, Tel Aviv medyasına yaptığı açıklamada, hükümetin sevdiklerini eve getirmenin en iyi yolu olduğunu söylediği askeri baskının başarısız olduğunu suçladı.

"Kapsamlı bir rehine anlaşmasına varmanın tek yolu savaşı bitirmekse, bedelini ödemeyi kabul edin; rehineleri evlerine döndürmek için savaşı sonlandırın" dediler.

“İsrail Devleti seçim yapmalı: rehineler ya da savaş. Refah'a girmek, esaret altındaki rehinelerin daha fazla öldürülmesine ya da savaşta ölmelerine yol açacak. Refah'a girmek, kaçırılanların ölmesinin başka bir yolu olacak. Açıklamada, İsrail'in rehineleri iade etmeyi seçmesi gerektiği ifade edildi.

Aileler ayrıca, Ulusal Birlik partisi savaşın başlamasından birkaç gün sonra olağanüstü hükümete katılan savaş kabinesi üyeleri Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'a, hükümeti bir anlaşmaya varması için etkileme çabalarının bu kadar etkili olduğunu öne sürerek Netanyahu'nun yerine geçme çağrısında bulundu. çok başarısız oldu.

7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan 129 rehinenin Gazze'de kaldığına inanılıyor; bunların tamamı hayatta değil. Hamas ayrıca 2014'ten bu yana şehit düşen IDF askerleri Oron Shaul ve Hadar Goldin'in yanı sıra Avera Mengistu ve Hişam el-Sayed adlı iki İsrailli sivilin cesetlerini de elinde tutuyor. Sırasıyla 2014 ve 2015.


 

Güncellenme Tarihi : 28.4.2024 21:15

İLGİLİ HABERLER