Noterler boş kaldı..İkinci el piyasası durma noktasına geldi!

••2 dk okuma
Noterler boş kaldı..İkinci el piyasası durma noktasına geldi!

Hızlı Özet

“Konut satışlarının geçmiş yıla göre azalmış olması, son dönemde ikinci el otomobil satışlarının azalması, noterlerdeki durgunluğa sebep olarak gösteriliyor.”

İkinci el piyasası durma noktasına geldi! Otomobil satışlarında düşüş

İkinci el araç pazarında durgunluk sürüyor. Bayram sonrası işler durma noktasına geldi. Noterlerde yapılan işlemlerde yarıya yakın düşüş var.

Konut satışlarının geçmiş yıla göre azalmış olması, son dönemde ikinci el otomobil satışlarının azalması, noterlerdeki durgunluğa sebep olarak gösteriliyor.

Noterler bomboş kaldı

Araç satışlarının az olması İstanbul İstoç Oto Ticaret Merkezi’ndeki noterlere de yansıdı.

Yüzde 40'a yakın düşüş

Araç satışı işlem sayısında, geçtiğimiz yıla göre yüzde 40’a yakın düşüş olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl yatırım amaçlı otomobil alan vatandaşlar da bu yıl görülmezken noterlerdeki sessizlik dikkat çekti.

Sıfır araçlar cazip hale geldi

Otomobil satışı yapan bayilerin sıfır araç fiyatlarını kampanyalarla düşürmesi de ikinci el otomobil satışlarını düşüren etken olarak göze çarptı.

"İkinci el otomobil satışı durma noktasına geldiği için noter işlemleri yarı yarıya düştü"

İkinci el otomobil piyasasında durgunluğun olduğunu belirten Bakırköy 24’üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Turan, şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıla göre bu yıl ortalama yüzde 40 ikinci el otomobil satışında bir düşüş var. Bunun farklı nedenleri var. Şu anda 7 Temmuz itibariyle ‘Güvenlik Paketi’ ile ilgili bayilerin yapmış olduğu sıfır araçlarda kampanyanlar var. Bu nedenle vatandaş sıfır araca yönelmiş durumda. Dolayısıyla bu da ikinci el otomobil satışını olumsuz etkiliyor. Bu durum noter işlemlerini olumsuz etkiledi. Geçen sene sadece bizim bulunduğumuz oto galericiler sitesinde günlük 400 araç satışı yapılıyordu. Bu rakam bu sene 150’ye düşmüş durumda. Vatandaş artık aracı yatırım aracı olarak görmüyor. Şu anda vatandaşlar nakit parasını faizde kullanıyor. Dolayısıyla otomobil satışı eskiye göre azalmış durumda. Bu da noter işlemlerini olumsuz etki ediyor.

Bu haber 1174 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Başsavcılık, son 3 ayda fonlardan çıkış yapan yatırımcıların bilgilerini istedi
Ekonomi

Başsavcılık, son 3 ayda fonlardan çıkış yapan yatırımcıların bilgilerini istedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan (MKK) temmuz, ağustos ve eylül aylarında fonlardan çıkış yapan yatırımcılara ilişkin adet, tutar ve bakiye bilgilerinin ayrıca tespit edilerek ivedilikle gönderilmesini istedi.

Habervitrini14905 Görüntüleme
10 bin liraya kiralık ev dönemi! İşte TOKİ'nin İstanbul'daki daireleri
Ekonomi

10 bin liraya kiralık ev dönemi! İşte TOKİ'nin İstanbul'daki daireleri

İstanbul’da dar ve orta gelirli vatandaşların güvenli konutlara erişimini hedefleyen TOKİ, merakla beklenen örnek daireleri Ataşehir’de vitrine çıkardı. Başvuruları dün tamamlanan projede ilk teslimler için geri sayım başladı. 

Habervitrini9819 Görüntüleme
Yurt içi hayvan varlığı artıyor, ithalat ihtiyacı kademeli azalıyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yurt içi hayvan varlığı artıyor, ithalat ihtiyacı kademeli azalıyor

Türkiye'nin Hayvancılık Yol Haritası kapsamında yürütülen programla yurt içi hayvan varlığı artırılırken, besilik sığır ithalatı izinleri de kademeli olarak azaltılıyor ve iç piyasa kontrol altına alınıyor. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13026 Görüntüleme
Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilirin payı artıyor
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye'nin elektrik kurulu gücünde yenilenebilirin payı artıyor

Ağustos sonu itibarıyla güneş enerjisinin kurulu gücü 27 bin 914 megavata yükselirken, toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 22 oldu. Rüzgar enerjisinde ise kurulu güç 15 bin 434 megavata ulaştı ve toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 12,2 olarak gerçekleşti.

Habervitrini13160 Görüntüleme