Obama'dan Erdoğan ve Davutoğlu'na telefon
Ankara'dan kuvvetli mesajların verildiği ve IŞİD'e yönelik Türk - ABD ortak hava harekatının konuşulduğu günün akşamında ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki telefon trafiği dikkat çekici bulundu. Obama, önce Davutoğlu'nu aradı.
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, 26. Dönem Milletvekili seçimi sonuçları dolayısıyla tebriklerini ilettiği, Davutoğlu'nun seçim sürecinde gösterdiği liderliği ve seçimlerin başarıyla gerçekleştirilmesini takdirle karşıladığını ifade ettiği bildirildi.
İki liderin görüşmesinde DAEŞ ile mücadelenin de ele alındığı kaydedildi.
ERDOĞAN İLE DE GÖRÜŞTÜ
Obama Davutoğlu'nun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüştü. Bu görüşmelerde, başta Suriye sorunu olmak üzere bölgesel sıcak gündemle ilgili önemli değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi.