Gündem
  • 31.8.2024 10:20

Oğuz Tongsir: Başörtülüleri almıyorum kime şikayet edersen et

Kameraman Mehmet İzmirlioğlu ve başörtülü eşini Levent’teki tesise almayan TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in, İzmirlioğlu’na “İstediğin yere şikayet et” diye meydan okuduğu öğrenildi. Tongsir daha önce de 2 muhabire eşleri başörtülü olduğu gerekçesiyle aynı muamelede bulunmuş.

TSYD havuzunda çağ dışı başörtüsü yasağı! Oğuz Tongsir 15 Temmuz'da da skandala imza attı

TSYD havuzunda çağ dışı başörtüsü yasağı! Oğuz Tongsir 15 Temmuz’da da skandala imza attı

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Beşiktaş'taki tesislerinde meydana gelen skandal Türkiye'nin gündemine oturdu. TSYD Üyesi Mehmet İzmirlioğlu'nun eşinin başörtülü olması nedeniyle derneğin havuzuna alınmaması tepkileri de beraberinde getirdi. Yaşadığı mağduriyetle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyleyen İzmirlioğlu, A Haber'e yaptığı açıklamada "Bu olayın üstüne gitmek için ne gelirse elimden yapacağım" dedi. Bu skandal ise TSYD Başkanı Oğuz Tongsir'in ilk vukuatı değil. Tongsir, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili de tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Öte yandan söz konusu havuzun 2019'da kapalı olduğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle tekrar açıldığı öğrenildi.

Türk halkının milli ve manevi değerlerini hedef almayı alışkanlık haline getiren 28 Şubat zihniyeti bu kez kendini Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde gösterdi. Dernek üyesi kameraman Mehmet İzmirlioğlu, Perşembe günü saat 12.30 sıralarında derneğin Beşiktaş'ın Levent semtinde bulunan tesisine gitti. Eşiyle birlikte havuza girmek isteyen İzmirlioğlu'na dernek görevlileri müdahale ederek karısının başörtülü olması nedeniyle açık havuzu kullanamayacağını söyledi. İzmirlioğlu'nun eşinin havuza alınmaması ile ilgili emrin Dernek Başkanı Oğuz Tongsir'den geldiği ve başörtülü kadının kapalı havuzu kullanabileceğini ya da havuz görevlilerinin odasında bekleyebileceği kaydedildi.

"BURASI BİZİM KURALLARIMIZLA YÖNETİLİYOR"
Bu durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen İzmirlioğlu, görevlilerin teklifini kabul etmeyip Dernek Başkanı Oğuz Tongsir'le konuşmak için Levent'te bulunan derneğin genel merkezine gitti. Dernek Başkanı ile konuşan İzmirlioğlu, skandal olayın yakışıksız olduğunu söyledi.
Eşinin giyimi nedeniyle dışlanmasını kabul edemeyen İzmirlioğlu'na Dernek Başkanı Tongsir ise havuzun dernek tarafından işletildiğini, derneğin de kendilerinin belirledikleri kurallarla yönetildiğini aktardı. Skandallar silsilesi karşısında şaşkına dönen İzmirlioğlu, dernek üyesi olarak yaşananları kabul etmediğini kaydetti.

'EŞİMİ KAPIDAN ÇEVİRMİŞLERDİ'
Başından geçenleri sosyal medya hesabından paylaşan İzmirlioğlu'na ise yoğun destek geldi. Paylaşımın ardından skandal olayın daha önce de Gazeteci İrfan Yirmibeş'in de başına geldiği ortaya çıktı. Mehmet İzmirlioğlu'nun paylaşımını alıntılayan Gazeteci Yirmibeş, "Benim eşim de tesis kapısından çevrildi, tesise alamayız denildi. Ben buna tepki gösterince başkan kararı olduğu söylendi. Kendisiyle görüştüm sonra kapalı havuzu başörtülüler için açalım dedi. Eşimden de TSYD yetkilisi özür dilemişti, içeri davet etti, eşim kabul etmemişti. Ben bu sorunun çözüldüğünü düşünmüştüm, ancak yasakçı zihniyet halen devam ediyormuş" ifadelerini kullandı.

İZMİRLİOĞLU A HABER'E KONUŞTU

Konuyla ilgili A Haber'e özel açıklamalarda da bulunan Mehmet İzmirlioğlu, "Tesise hayatımda ilk defa eşimle gittim sonra havuz görevlisi geldi eşiniz açık havuza giremez dedi kapalı havuza alalım sizi açık havuza kapalı şekilde alamayız dedi. Sonra başkanın yani Oğuz Tongsir'in yanına gittim gayet lakayıt şekilde 'Burası özerk kurum burada benim kurallarım geçerli' dedi.

O HAVUZ BAKANLIK DESTEĞİYLE AÇILMIŞTI

Öte yandan, Oğuz Tongsir'in başında olduğu TSYD havuzunun 2019'da bir yıl kapalı kaldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle tekrar açıldığı da öğrenildi.

TONGSİR'İN İLK VUKUATI DEĞİL!

Ayrıca, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine ilişkin de daha önce tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu.

"Yahu bu millet 5 lira için gelin arabasının önüne atlar, tank mank vız gelir" şeklinde çirkin ifadeler kullanan Tongsir'in bu paylaşımı büyük tepkiye neden olmuştu.

Merkezde içkili eğlence
Gazetecilerin ve ailelerinin dindar olmasını içine sindiremeyen TSYD yönetiminin perşembe akşamı içkili eğlence düzenlediği ortaya çıktı. TSYD tarafından üyelere atılan bilgilendirme mesajında, yemek ve 2 kadeh yerli içki dahil 1500 TL'lik bir eğlence yapılacağı bildirildi. Atılan mesajda; "Ari ile sınırsız eğlence! Yoğun istek üzerine Ari Barutoğlu ve muhteşem orkestrası 29 Ağustos perşembe akşamı TSYD havuz başında sizlerle, ertesi gün 30 Ağustos ve resmi tatil. Yemek ve 2 kadeh yerli içki dahil, kişi başı 1500 TL. Çocuklar 750 TL'dir. Kapı 20.00'de açılacak. Program 21.00'de başlayacak" ifadeleri kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 31.8.2024 10:56

İLGİLİ HABERLER