Eğitim
  • 29.3.2013 16:00

Okul binası tinerci yuvası oldu!..

MANİSA’nın Salihli İlçesi’nde gerek sportif gerekse eğitim yönünden adından sürekli başarıyla söz ettiren ve veliler tarafından en çok tercih edilen okullardan biri olan Cumhuriyet İlkokulu’nun eski binası görenlerin yüreklerini burkuyor. Bina tinercilerin yatağı haline geldi.

Okul çevresinde oturan mahalle sakinleri sık sık polisi arayarak durumdan şıkayetçi oldu. Ekiplerin okula geldiğinde uzaklaştırdıkları tinercilerin daha sonra binaya tekrar geldikleri belirtildi. Okulun bazı odalarında ise tinercilerden kalan yapıştırıcı kutuları dikkat çekti. Mahalle sakinleri çocuklarını sokağa oyun oynamaya çıkartmaya korktuklarını belirterek, yetkililerden okulun bir an önce yıkılmasını talep etti.

İkili öğretim yapan, tek öğretime geçilmesine karar verilen ve bu nedenle yetersiz kaldığı için yıkılması gündeme gelen okulun yerine yenisi yapılacak. Cumhuriyet İlkokulu’nun hemen yanında bulunan arsaya yıllar önce yeni bina yapılması kararı alındı, ancak kamulaştırma işlemleri uzun süre tamamlanamadı. Kamulaştırma işlemlerinin sona ermesinin ardından yeni okul binası için ihale süreci başlatıldı. Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler ise yeni bina yapılana kadar şu anda 50'nci Yıl Ortaokulu’nda kendilerine tahsis edilen sınıflarda eğitim görüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, 1960 yılından bu yana eğitim veren 12 derslikli okulda 650 öğrencinun bulunduğunu söyledi. Dilek, "İl Özel İdaresi tarafından sekiz ay önce yeni bina yapılması için ihale düzenlendi. Ancak ihaleye itiraz oldu. Konu şu an da Kamu İhale Kurumu’nda. Buradan gelecek kararın ardından bina yıkılıp, yerine 32 derslikli, içinde çok amaçlı spor salonu bulunan modern bir bina yapılacak. Şu anda 50'nci Yıl İlkokulu’nda eğitim alan öğrencilerin, gelecek yıl kendi okullarına gitmelerini planlıyoruz" dedi.

 

DHA


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:46

İLGİLİ HABERLER