
Olimpiyat şampiyonu Laura Dahlmeier dağa tırmanırken öldü
Olimpiyat şampiyonu Alman biatloncu Laura Dahlmeier, Pakistan'da dağ tırmanışı sırasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.
The New York Times'ın haberine göre, deneyimli dağcı olan Dahlmeier, Karakoram Sıradağları'na tırmanışı sırasında düşen kayaların kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Dahlmeier'in tırmanış partneri Marina Krauss ise kazayı yaralanmadan atlattı.
"Pakistan Alpine Club" yetkilisi Karrar Haidri, Dahlmeier'in 28 Temmuz'da Karakoram Sıradağları'nda yaklaşık 5 bin 500 metre yükseklikteki Laila zirvesinde kaza geçirdiğini bildirdi.
Bölge yetkilisi Faizullah Firak, 31 yaşındaki Alman sporcunun ölümünü teyit etti.
Dahlmeier, kariyeri boyunca olimpiyatlarda iki altın ve bir bronz madalya kazanmıştı.

Tırmanış için gittiği Pakistan'da kaya düşmesi sonucu yaşamını yitiren Alman olimpiyat şampiyonu Laura Dahlmeier'in naaşı, başka hayatları riske atmamak adına, kaza yerinde bırakılacak.
DW’nin aktardığına göre zirve tırmanışı için gittiği Pakistan'da kaya düşmesi sonucu hayatını kaybeden biatlon sporcusu ve dağcı Laura Dahlmeier'in naaşının kaza yerinde bırakılmasına karar verildi.
Biatlon dalında iki Olimpiyat şampiyonluğu bulunan 31 yaşındaki Dahlmeier, Pazartesi günü 6 bin 69 metre yüksekliğe sahip Karakurum sıradağlarındaki Laila Zirvesi'ne tırmandığı sırada bir kayanın düşmesi sonucu sürüklenerek kaybolmuştu.
Hava ve karadan yapılan aramalarda Dahlmeier'in bedeni uzaktan görülmüş ve hayat belirtisi bulunmadığı anlaşılmıştı.
Arazi koşulları, kaya düşme tehlikesi ve yüksek risk nedeniyle Dahlmeier'in bedenine ulaşılamamış ve Çarşamba akşamı Dahlmeier'in ölümü duyurularak arama-kurtarma çalışmalarına son verildiği bildirilmişti.
"Son arzusu hayatların tehlikeye atılmamasıydı"
Dahlmeier'i arama çalışmalarına katılan dağcı arkadaşı Thomas Huber, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada "Laura'nın bedenini gördüğümüzde bizden ayrılıp gittiği belliydi. Deneyimli dağcılar olarak oraya gidip bedenini almamaya karar verdik" dedi.
Dahlmeier'in bedeninin çok zor bir arazide olduğunu ve kurtarma operasyonunun ekip açısından büyük bir risk oluşturacağını belirten Huber, "Laura'nın son arzusuna saygı duyarak bu doğrultuda karar verdik. Bedenini almak için hiç kimsenin hayatını tehlikeye atmasını istemiyordu" diye konuştu.
Diğer yandan Pakistan makamları dün yaptığı açıklamada uluslararası dağcılar ve yerel zirve kılavuzları öncülüğünde bir arama ekibinin Dahlmeier'in bedenine ulaşmak için bir deneme daha gerçekleştireceğini duyurdu.
Pakistan'ın kuzeyinde yer alan dağlık bölgeler, aralarında Avrupalıların da bulunduğu yüzlerce dağcıyı her yıl kendine çekiyor.