Gündem
  • 11.9.2024 20:28

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'in sözlerine sert tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İmam Hatip-Harbiyeli karşılaştırmasına tepki gösteren AK Partili Çelik, "Özgür Özel'in Harbiye-İmam hatip karşılaştırması temelsizdir. Kamu alanı bölmek 28 Şubat kafasıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Özgür Özel'in tepki çeken sözleri
Hem Harbiyeliler hem de İmam Hatipliler milletin değeridir. Kamu alanını bu şekilde birtakım değerlendirmelerle bölmek 28 Şubat kafasıdır. Özel, sorumsuz siyaset anlayışını ortaya koydu.

Sayın Özel'in değerlendirmelerinde Cumhurbaşkanımıza dönük Harbiyeliler ile imam hatipleri karşı karşıya getiriyor ifadeleri kınanması gereken yaklaşımdır. Son derece provokatiftir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: CHP tek parti kodlarına geri döndü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. CHP'nin koltuk kavgasına düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Muhalefetin içler acısı durumunu görüyorsunuz. Çevre yağması almış başını gidiyor. İzmir'de balıklar nefes alamıyor. Ortada fol yumurta yokken koltuk kavgası veriyorlar. Bizim eserimiz diyecekleri tek eserleri yok" dedi. İzmir'deki kongrede Dilruba Kayserilioğlu'nu onur konuğu olarak ağırlanmasına sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu, tek parti CHP'sine geri dönmektir. Millet, iradesine dil uzatanı affetmez. Sadece AK Parti'ye, sadece Cumhur İttifakı'na oy verenleri değil, milletin çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk demokrasisine hiç yakışmadı. Özgür Özel'in millete özür borcu var" dedi.

Narin soruşturması
Cumhurbaşkanımız soruşturmayı yakından takip edeceğini söyledi. Partililerimiz de yakından takip edecekler. Bu tip konularda siyasi değerlendirme yapmak son derece yanlıştır. Bu vicdanları kanatan bir meseledir. Buradan bir siyasi sonuç çıkarmaya çalışmak yanlış bir durumdur. Burada birkaç konuyla karşı karşıya kaldık. Acıyı paylaşmak yerine hükümetimize bir takım laflar söyleyenler söz konusu oldu. Bu hepimizin acısıdır. Narin hepimizin kızı olmuştur.

Özellikle de PKK'yı destekleyen ve Diyarbakır annelerinin yanına gitmemiş olanların burada Narin'e sahip çıkıyor gibi görüntü vermeleri iki yüzlülüktür. Diyarbakır annelerine sahip çıkmayanlar bugün çıkmışlar bu acı üzerinden politika üretiyor. Tüm gelişmeler en yakın şekilde takip edilmekte. Bu acı milletin hafızalarına kazındı ve hepimizin sonuna kadar takipçisi olacağı bir süreç olmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 11.9.2024 20:31

İLGİLİ HABERLER