Dünya
  • 1.2.2024 10:28

Ortalık karıştı.. Amerika 3 İran İHA'sını vurdu..

ABD ordusunun Merkez Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir ABD Deniz Kuvvetleri gemisinin ayrıca Aden Körfezi'nde üç İran insansız hava aracını ve bir Husi gemisavar balistik füzesini düşürdüğü belirtildi. Herhangi bir yaralanma ya da hasar yaşanmadığı belirtildi.

ABD dünyaya bu sözlerle duyurdu: Savaş gemimiz üç İran İHA'sına saldırdı ve onları düşürdü..

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'daki gerilim ABD'den gelen açıklama ile zirve yaptı. ABD ordusu bölgedeki savaş gemisinin İran İHA'larını düşürdüğünü dünyaya duyurdu. Açıklamada 'USS Carney, civardaki üç İran İHA'sına saldırdı ve onları düşürdü' denildi. İsrail merkezli Haaretz gazetesi ise Gazze'deki zulmü gözler önüne seren bir habere imza attı.

ABD ordusu, savaş gemisinin Aden Körfezi'nde 3 İran insansız hava aracı ve Husi füzesini düşürdüğünü açıkladı

Yemen'in en kalabalık bölgelerini kontrol eden İran destekli Husi militanları, son haftalarda Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki ticari gemilere bir dizi patlayıcı drone ve füze fırlattı ve bunu İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarına bir yanıt olarak nitelendirdi.

Husiler çarşamba günü erken saatlerde, deniz kuvvetlerinin ABD Donanması destroyeri Gravely'e füze fırlatmasından saatler sonra Aden Körfezi'nde bir "Amerikan ticaret gemisini" hedef alan bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Husilerin Kızıldeniz ve çevresindeki gemilere yönelik saldırıları Asya ile Avrupa arasındaki ticareti yavaşlattı, tedarik darboğazları korkusunu artırdı ve büyük güçleri Gazze savaşının bölgesel bir çatışmaya dönüşebileceği endişesiyle alarma geçirdi.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2024 10:44

İLGİLİ HABERLER