Gündem
  • 30.3.2006 13:36

OSMAN BAYDEMİR PKK BAYRAĞI ÖNÜNDE EYLEMCİLERİ KUTLAMIŞ!

      BBC, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in eylemcilerle görüştüğü sırasında arkasında PKK bayrağı açıldığını iddia etti.
      Diyarbakır’da yükselen tansiyon, dünya basınının da dikkatini çekti. BBC Türkçe Servisi’nin geniş yer verdiği olaylarda Diyarbakır Valisi’nin açıklamasına göre 250 kişinin yaralandığı 200 kişinin de göz altına alındığı bildirildi.
     
      MASKELİ EYLEMCİ KARŞILADI

      Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, vali Yardımcısı Ahmet Aydın ve DTP’li yöneticilerle birlikte eylemin sürdüğü Bağlar Beldesi Emek Caddesi’ne gittiği belirtilen haberde, Baydemir’i burada yüzü kapalı bir eylemcinin karşıladığı bildirildi.
      Baydemir’in yüzü kapalı eylemciyi yanaklarından öptüğü belirtilen haberde, Belediye Başkanı’nın daha sonra gruplardan evlerine dağılmalarını istediği aktarıldı.
      Osman Baydemir’in daha sonra lastik yakarak yolu kapatan bir başka eylemci grubun yanına gittiği ifade edilen haberde, Baydemir’in burada göstericilere Kürtçe "Sizleri cesaretinizden dolayı kutluyorum" şeklinde seslendiği belirtildi.
      Haberde, Baydemir’in konuşmasını sürdürdüğü sırada arkasında bir eylemcinin PKK bayrağı açtığı iddia edildi.
      BBC, olayların ardından şehrin savaş alanına döndüğünü ve işyerlerinin büyük bölümünün açılmadığını belirtti.
     
      "GEREKEN TEDBİRLER ALINACAK"

      Öte yandan BBC Türkçe Servisi’ne konuşan AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, cenazelerin ilk defa şehre gelmediğini vurgulayarak, neden tamamı genç ve çocuk olan vatandaşların şimdi sokaklara döküldüğünü sordu.
      Arslan, Diyarbakır’ın sükunete kavuşması için gereken tedbirlerin alınacağını da sözlerine ekledi.

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER