
Özlem Gürses, Diyanetin ahlaki tatil hutbesinden rahatsız oldu,,
Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftaki Cuma Hutbesi muhaliflerin hoşuna gitmedi.
Hutbe "Sıla-i rahimle bereketlenen tatil" başlığıyla yayınladı.
Hutbede, İslamiyet’in çalışmaya verdiği önem kadar dinlenmeye de değer verdiği vurgulanırken tatil sırasında kulluğun unutulmaması gerektiği vurgulandı.
"TATİL AHLAKİ VE HELAL SINIRLAR İÇERİSİNDE OMALIDIR"
Hutbenin ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
Dinimize göre çalışmak ne kadar önemli ise istirahat etmek de aynı ölçüde önemlidir. Dolayısıyla Müslümanın; dinlenmeye, zihnen ve bedenen toparlanmaya, ruhen arınmaya, ailesiyle birlikte nitelikli zaman geçirmeye de ihtiyacı vardır.
Ancak unutmayalım ki; Müslümanın çalışması da, dinlenmesi de, tatili de, eğlenmesi de meşru, ahlaki ve helal sınırlar içerisinde olmalıdır.
"TATİLDE İBADETLER AKSATILMAMALI"
Tatilde harama başvurmak, nefsin istek ve arzularına uymak, dinimizin sınırlarını ihlal etmek, hem dünya hem ahiret saadetimizi tehlikeye atar.
Müslüman, tatilde de ibadetlerini aksatmamalı, dinin ölçülerine riayet etmeli, tatilini Rabbine yakınlaşma vesilesi kılmalıdır.
"İNSAN UTANIR BUNU HUTBE DİYE OKUMAKTAN"
Hutbeden rahatsız olan gazeteci Özlem Gürses, şu ifadeleri kullandı:
Nasıl ya, hutbe diye bunu yapmışlar ya. Arzu ve isteklerin sınır tanımadığı. İnanılır gibi değil insan utanır bunu hutbe diye okumaktan. Diyelim ki Diyanet bir hataya düşmüş bunu göndermiş size, okuma ya.
Sen ki Allah’tan korkan bir insansın, şöyle bir zamanda şu hutbe okunur mu? Bir inisiyatif kullan, ‘he’ de geç yani, başka bir dua oku.
Güncellenme Tarihi : 9.8.2025 22:24