Gündem
  • 22.7.2024 21:59

Pakistan, İsrail bağlantılı işletmeleri boykot etmek için komite kurdu

Pakistan, İsrail bağlantılı şirketleri tespit etmek için bir komite kuracağını duyurdu ve ayrıca dünyaya, İsrail Başbakanı'nın terörist olarak ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Pakistan hükümeti , İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden savaşını destekleyen şirketleri tespit edip boykot  edecek bir komite kurdu .

Pakistan Başbakanı Rana Sanaullah'ın danışmanı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail'e veya güçlere doğrudan veya dolaylı olarak yataklık eden" şirket ve ürünlerin boykot edileceğini söyledi.

Bu karar, TLP'nin cuma günü başkent İslamabad yakınlarında Gazze'ye destek amacıyla düzenlediği miting ve oturma eyleminin ardından , Tehreek-i-Labbaik Pakistan (TLP) siyasi partisi ile hükümet arasında varılan anlaşmanın ardından geldi .

Anlaşmada ayrıca hükümetten Gazze halkına daha fazla insani yardım sağlaması talep ediliyor.

Danışman, parti ile hükümetin Gazze'ye gıda ve ilaç da dahil olmak üzere bin tonluk yardım malzemesi ulaştırılması konusunda anlaştığını söyledi.

Pakistan uzun süredir Filistin yanlısı bir tutum sergiliyor ve bağımsız bir Filistin devletini destekliyor, İsrail'i tanımayı reddediyor ve pasaport sahiplerinin Asya devletine girmesini yasaklıyor.

Ülke ayrıca dünyaya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun terörist olarak ilan edilmesi çağrısında bulundu. Bu açıklama, Filistinli grup Hamas tarafından memnuniyetle karşılandı.

Anlaşmada, Netanyahu'nun "İsrail güçlerinin Filistin'de işlediği vahşetlerden" sorumlu olduğu belirtilirken, ülkenin onu zaten terörist olarak gördüğü ifade ediliyor.

Sanaullah, "Pakistan, Filistinlilere yardım etmek ve İsrail'i terörist ülke olarak kınamak için mümkün olan her yolu kullanacaktır" derken, Müslüman ülkeler de dahil olmak üzere dünyaya bakanı hesap vermeye ve adalete teslim etmeye çağırdı.

Hamas, açıklamanın yalnızca Pakistan'ın Filistin konusundaki "tarihi" tutumunun bir ifadesi olmadığını, aynı zamanda "Siyonist teröristlerin elinde soykırım ve etnik temizliğe maruz kalanlara" destek olma yolunda bir adım olduğunu söyledi.

Pakistan ayrıca Filistin Yönetimi'nin yaralı Filistinlilerin tedavisini ayarlaması için onları ülkeye getirmeye hazır olduğunu duyurdu .

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 38 bin 900'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2024 22:05

İLGİLİ HABERLER