Gündem
  • 19.10.2021 20:40

Palu ailesi davasında kan donduran ifadeler

'Palu ailesi''nin yargılanmasına devam edildi! İspirto iddialarını yinelediler: İspirto içince Melike öldü

Türkiye'nin Palu Ailesi olarak tanıdığı 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kocaeli'de 13 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri sürülen Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın Sakarya'da öldürülmesine ilişkin davada, sanıklar ispirto iddialarını yineledi. Tuncer Ustael'in kendilerine ispirto içirdiğini ileri süren İsa Palu, "İspirto içince Melike öldü. Melike'yi kaldığımız yerden 4-5 kilometre öteye gömdük." dedi. Öte yandan Fatih Palu da Tuncer Ustael'in herkese ispirto içirdiğini öne sürdü ve "İçince bayıldım, ne olduğunu hatırlamıyorum. Uyanınca annem Melike'nin öldüğünü söyledi" ifadelerini kullandı.

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Melike Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael, teyzeleri Ayşe Palu ve Emine Ustael ile dayısı İsa Palu tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Melike Tahnal'ın anneannesi Hava ve diğer dayısı Fatih Palu ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

DOSYANIN BİRLEŞTİRİLDİĞİ ZAPTA GEÇİLDİ

Celse arasında sanıklar Tuncer ve Emine Ustael, Hava ve Ayşe ile İsa ve Fatih Palu hakkında "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın bu dosyayla birleştiği zapta geçirildi. Öte yandan, sanık Tuncer Ustael hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan en az 15 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın da yargılama dosyasıyla birleştiği ve bu sanık ile Emine Ustael, Ayşe ve İsa Palu'nun celse arasında tutuklandığı kayda alındı.

TUNCER USTAEL İDDİANAMENİN KENSİNE ULAŞMADIĞINI SAVUNDU

Kimlik tespitinin ardından sanıkların birleşen dosya bakımından savunmaları alındı. Sanık Tuncer Ustael, savunmasında, iddianamenin kendisine ulaşmadığını belirterek, adalet istediğini söyledi. Sanık Emine Ustael de önceki savunmalarını tekrar ettiğini, suçlamaları kabul etmediğini, kimseyi öldürmediğini öne sürerek, beraatini istedi. Sanık Ayşe Palu ise hakkında açılan davadan yeni haberinin olduğunu belirterek, savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Sanık Hava Palu da önceki duruşmalardaki savunmasını tekrar ettiğini dile getirerek, beraatini talep etti.

 

Güncellenme Tarihi : 21.10.2021 00:00

İLGİLİ HABERLER