Gündem
  • 14.2.2021 19:45

Paramotor ile kaçan teröristleri SİHA'mız havada patlattı

Gara bölgesinde sıcak gelişme! Etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 53 oldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, "Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen ve paramotor ile kaçmaya çalıştıkları anlaşılan 3 PKK’lı terörist SİHA’larımız tarafından etkisiz hâle getirildi. Bölgede etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 53 oldu." açıklamasında bulundu.

DHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde paramotor ile kaçmaya çalışan 3 PKK'lı teröristin, SİHA'lar tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

PARAMOTOR İLE KAÇMAYA ÇALIŞTIKLARI TESPİT EDİLDİ

MSB'den yapılan açıklamada, "Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen ve paramotor ile kaçmaya çalıştıkları anlaşılan 3 PKK'lı terörist SİHA'larımız tarafından etkisiz hale getirildi. Bölgede etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 53 oldu." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN AKAR: SON DERECE ÖZEL VE KRİTİK BİR HAREKAT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Pençe-Kartal 2 harekatıyla ilgili, "Son derece özel ve kritik bir harekat icra edildi. Gerçekten önemli, özel bir harekat yapıldı. Çok geniş bir alanı kapsayan zor bir harekat gerçekleştirildi. Harekatla bölgeye yerleşen, yeniden yapılanmaya çalışan ve bir şekilde hudutlarımıza, güvenlik güçlerimize ve halkımıza saldırı hazırlığında bulunan tüm unsurlar da büyük ölçüde temizlendi. Operasyon tamamlandı. Kara ve hava unsurlarımız üslerine, kışlalarına güvenle döndü" açıklamasında bulunmuştu.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.2.2021 20:47

İLGİLİ HABERLER