Gündem
  • 30.3.2006 14:52

PATRİK BARTHOLOMEOS'UN YARGILANDIĞI DAVA DÜŞTÜ

METİN BAŞAR
İSTANBUL - Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yapımı için toplanan bağışları başka amaçlarla kullandığı iddiasıyla hakkında açılan dava, mahkeme heyeti tarafından düşürüldü.
Bosphorus Group of Companies adlı güvenlik şirketinin sahibi Vasilaki Floridi'nin, Heybeliada Ruhban Okulu'nun Teoloji Bölümü'nün açılması için yaptığı 3 milyon 300 bin dolarlık bağışın, Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından amacına uygun kullanılmadığı gerekçesiyle açılan davaya bugün devam edildi. Kadıköy Adliyesi 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıkan Patrik Bartholomeos, ifadesinde iddia edildiği gibi 3 milyon 300 bin dolarlık bağışı almadığına dair yemin etti. Bunun üzerine iş adamı Vasilaki Floridi, Bartholomeos'a yönelerek, "Hac ve ikon taşıyorsun. Bir de yemin ediyorsun" diyerek tepki gösterdi. Mahkeme başkanı da Floridi'yi şov yapmaması şeklinde uyardı. Patriğin yemin etmesinin ardından mahkeme heyeti davanın düşürülmesine karar verdi.
Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan iş adamı Vasilaki Floridi, "Aldığı parayı inkar ettiğini belirtti. Kartal gibi, kurt gibi tepesinde olacağım. İki yakasını bırakmayacağım" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER