Yaşam
  • 6.8.2022 19:47

Perihan Savaş : "Arapça yazılar hiç hoşuma gitmiyor"

Perihan Savaş'tan çarpıcı mülteci çıkışı: "Arapça yazılar hiç hoşuma gitmiyor"

Usta oyuncu Perihan Savaş, Türkiye’nin gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’de üniversiteyi bitiren gençlerin iş bulma konusunda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Savaş, ülkede çok fazla mülteci olduğunu belirtti.

Gemlik Film Festivali’nde "Sinemaya Emek Ödülü"nün sahibi olan Savaş, Türkiye'de üniversiteyi bitiren gençlerin iş bulma konusunda zorluk yaşadığını belirtirken ülkede çok fazla mültecinin olduğunu vurguladı. Savaş, ayrıca televizyon dizilerindeki süreleri çok uzun bulduğunu dile getirdi.

"Televizyon dizilerindeki süreler çok uzun, çalışma şartları çok ağır" diyen Perihan Savaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye bu aralar hoşuma gitmiyor. Çok, çok rahatsız. Bir kere ekonomik zorluklar, pahalılık, insanların geçinememesi, insanların çok zor şartlar altında birkaç işte birden çalışmaya çalışması... O da mümkün olmuyor. Gençlerin durumları, üniversiteyi bitiren gençler iş bulamıyorlar. Hepsi sokaktalar, hepsi bir iş arıyor.

"ARAPÇA YAZILAR HOŞUMA GİTMİYOR"

Türkiye'de çok fazla mültecinin olduğunu vurgulayan Savaş, "Yani bunlar tabii ki hiç hoşuma gitmiyor. Çok yabancılaşmaya başladık artık. İçimizde çok yabancılar olmaya başladı. Bu Arapça yazılar hiç hoşuma gitmiyor. Burası Türkiye biz Türk’üz. Bunlar hoşuma gitmiyor yani gitmeyen bir sürü şey var.

Güncellenme Tarihi : 6.8.2022 19:50

İLGİLİ HABERLER