Gündem
  • 10.9.2021 19:59

Perinçek : Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var

“Sayın Tayyip Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var”

“Sayın Tayyip Erdoğan'ın etrafında dalkavuk ağı var. Gerçeklerin ona söylenmediğini görüyorum. Çöken rejimler halkla arasına duvarlar çeker, çöken rejimler şatafatlı saraylar yapar. AK Parti'nin inişte olduğu ve kaybettiği kesin. Erdoğan'a birilerinin doğruları söylemesi lazım.”

“Tehditlere karşı çay paketi atarak, dualar okuyarak karşı koyamazsınız”

“AK Parti yönetimi iniştedir. Onun karşısında Biden tayfası var, ABD'nin kaos planı var. PKK'yı HDP'yi devletin içine sokma girişimleri var. Dursun Çiçek, PKK'ya 2 tane bakan veriyor. CHP açıkça PKK ile HDP ile ortak koalisyon yönünde açıklamalar yapıyor. Bu tehditlere karşı çay paketi atarak, Yargıtay'ın açılışlarında dualar okuyarak karşı koyamazsınız.”

“Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye açıklaması çok olumlu”

“Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye açıklaması çok olumlu. Dışişleri Bakanı Suriye PKK'yı bitirmeye hazır tespitini açıklıyor. Suriye ve Mısır politikasında Vatan Partisi'nin dedikleri noktaya geldiler. Bundan sevinç duyuyoruz.”

Doğu Perinçe, gündemdeki konulara ilişkin Rûdaw’ın sorularını yanıtladı.

Rûdaw: MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile Irak'ın başkenti Bağdat’ta görüşeceği söyleniyor. Buradan Türkiye’nin Suriye politikasının değişmeye başladığını ve yeniden rejime dönük bir adımın gelebileceğini okuyabilir miyiz?

Doğu Perinçek: Öyle gözüküyor. Çünkü Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu da Suriye ile görüş birliğinde olduklarını, PKK’ya karşı mücadelede de anlaştıklarını ifade etti. Dolayısıyla Hakan Fidan ile Suriye istihbaratının başındaki zat arasındaki görüşmeler bunun bir parçası. Sanıyorum PKK’nın işini bitirecek bir süreç Suriye’de başlamak üzere ve bu bütün bölge ülkelerinin, bölge halklarının yani Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Farsların yararına olacak bir gelişme. 

Rûdaw: Yakın zamanda diplomatik, siyasi bir takım gelişmeler de görebilir miyiz? Örneğin uzun bir zamandır Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı bir duruş sergiliyor. Bunun değişme ihtimali var mı?

Doğu Perinçek: Bu duruş değişmek zorunda. Yani bu Erdoğan’ın kişiliğine bağlı bir olay değil. Türkiye’nin Suriye ile, Irak ile, İran ile, Barzani yönetimi ile iyi ilişkiler geliştirmesi lazım. Bölgede bütün bu devletler, kurum ve kuruluşların işbirliği halinde olması lazım. Batı Asya’nın ülkeleri ve halkları bunlar. Onun için Beşar Esad ile Sayın Erdoğan arasında bazı gerginlikler olması bu tarihi sürecin önünde engel oluşturmayacaktır. Zaten biz de Vatan Partisi olarak hiç böyle bir talepte bulunmuyoruz; ille Beşar Esad ile Tayyip Erdoğan görüşsün  demiyoruz. Türkiye ile Suriye her alanda işbirliği yapsın. Bütün bölge ülkelerinin ve halklarının yararına olan, Amerikan emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı işbirliği yapsınlar ve bölgede terörü temizlesinler. Hem etnik terörü, hem de mezhepsel ve yobaz terörünü birlikte temizlesinler. Bunu talep ediyoruz.

Güncellenme Tarihi : 10.9.2021 21:05

İLGİLİ HABERLER