Gündem
  • 1.9.2023 21:53

PKK aşiret çatışması : 45 ölü 45 yaralı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da PKK/YPG baskısı altındaki Arap aşiretleri, terör örgütüne karşı ayaklandı. Çatışmaların sürdüğü bölgede 24 köy terör örgütünden kurtarıldı.

Suriye’de çatışmalar şiddetlendi: Arap aşiretlerinden PKK’ya ağır darbe!

PKK/YPG'nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil'i alıkoymasının ardından 27 Ağustos'ta patlak veren çatışmalar, bazı Arap aşiretlerinin de katılmasıyla büyüdü.

Suriye’de çatışmalar şiddetlendi: Arap aşiretlerinden PKK’ya ağır darbe!

KÖYLER TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Arap aşiretleri yoğun çatışmalar sonucu son iki günde Deyrizor ilinin doğu ve güneydoğusundaki tamamını Arap nüfusun oluşturduğu Şife, İzbe, Hacin, el Bahra, Gıranic, ebu Hammam, ebu Hardub, el Curzi Şarki, el Curzi Garbi, Suveyden, Direnc, el Şinan, el Tayyene, Ziyben, Havayic Ziyben, Şıhyel Şarki, Şıhyel Garbi, Alrz, el Haşşan, el Basira, Cideydit Bakkar, Hıreyize, Berşem ve Sabha köylerini teröristlerden temizledi.

Suriye’de çatışmalar şiddetlendi: Arap aşiretlerinden PKK’ya ağır darbe!

PKK/YPG, işgalindeki Haseke ve Rakka illerinden, Deyrizor'daki çatışma alanlarına takviye konvoylarıyla çok sayıda terörist gönderiyor. Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında ele geçirdiği Deyrizor'da halkın tamamı Araplardan oluşuyor.

Suriye’de çatışmalar şiddetlendi: Arap aşiretlerinden PKK’ya ağır darbe!

Terör örgütü çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Örgüt, bölgedeki petrol kuyularına el koyarak elde ettiği petrolü, ABD yaptırımlarına rağmen Şam yönetimine kaçakçılar aracılığıyla satarak gelir sağlıyor. Elde ettiği geliri kendi faaliyetleri için kullanırken bölge halkı yerel hizmetlerden ve yardımlardan mahrum kalıyor.
 

Ten years of war in Syria: Why the conflict began, who was involved - and  the consequences | World News | Sky News
Deyrizor kırsalında 5 gün süren çatışmalarda 90 kişi öldü ve yaralandı

Deyrizor Askeri Konseyi'nin gözaltındaki  lideri "Ebu Khawla"ya bağlı 5 silahlı kişi, Cdeidet Bakara köyünün eteklerinde, Fırat Nehri'ne ulaşmaya çalışırken öldürüldü. 

Yeni Bakara'da yaşanan çatışmalar sonucunda 8 yaralı rejim hücresi, Deyrizor kentindeki askeri hastaneye ulaşmayı başardı.

Şiddetli çatışmaların ardından Ziban ve El Şahil'de temkinli bir sakinlik hakim olurken, El Barid kontrol noktasında çatışmalar devam ediyor. 
Bir tarafta  PKK ve YPG'nin Suriye'dek örgütü"SDG" ile örgütün izole liderine sadık silahlı kişiler arasında yürütülen müzakereler de aynı zamana denk geliyor. 

Çatışmaların başladığı 27 Ağustos Pazar gününden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 45'e yükseldi. Bunlar: 2'si çocuk ve 1'i kadın 5 sivil, 25 aşiret militanı, 5'i Suriyeli olmak üzere 11 "SDG" üyesi. 
Kuzey Demokratik Güçler'in İdlib ve ilçesine bağlı 4 kişinin öldürüldüğü QSD'ye periyodik baskınlar yapılması sağlanıyor.

Bu çatışmalar sonucunda Deyrizor Askeri Meclisi'nin izole komutanına bağlı aşiret militanlarından 28'i ve "SDG"den 17'si olmak üzere en az 45 kişi yaralandı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 1.9.2023 21:28

İLGİLİ HABERLER