
PKK'LI ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ADLİYE'DE...
YUSUF MELİKOĞLU İSTANBUL (İHA) - PKK'nın önde gelen isimlerinden biri olan ve PKK yöneticilerinden Fehman Hüseyin'in sağ kolu olarak gösterilen zanlı İstanbul'da başarılı bir operasyonla yakalanmıştı.
Bölücü terör örgütü PKK'nın Amanos sorumlusu olduğu ileri sürülen Suphi Yalçınkaya'nın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı açıklamada örgütün üst düzey bir sorumlusunun İstanbul'da yakalandığını söylemişti. Arınç'ın bu açıklamasının ardından örgüte yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı, söz konusu kişinin Suphi Yalçınkaya olduğunu ve iki ağabeyi ile birlikte gözaltına alındığını duyurmuştu.