PORNO SEKTÖRÜNDE BİR TÜRK YILDIZ!..

2 dk okuma
PORNO SEKTÖRÜNDE BİR TÜRK YILDIZ!..

Hızlı Özet

Tempo Dergisi’nin son sayısında, Almanya’da çevirdiği 65 porno film ile ün yapan Aksaray’ın bir ilçesinde doğun 38 yaşındaki Şahin Yılmaz’ı konu aldı.

Porno sektörü, dünya çapında Türk bir yıldıza kavuştu. 2002 Berlin Erotik Film Festivali’nde ‘Hizmetçi Kız’ filmiyle ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü alan Şahin Yılmaz’ın çoğunluğunu üniversite mezunlarının oluşturduğu bir hayran kitlesi bulunduğu ileri sürülüyor.

Yılmaz, güvenlik gerekçesiyle Türkiye’ye geliş gidişlerini gizli tutuyor.

TEMPO Dergisi’nin son sayısında, Almanya’da çevirdiği 65 porno film ile ün yapan Aksaray’ın bir ilçesinde doğun 38 yaşındaki Şahin Yılmaz’ı konu aldı. Bir hayli büyük göbeğe sahip olmasına rağmen, senaryosunu da kendi yazdığı filmlerle Şahin K. adıyla ün yapan Şahin Yılmaz’ın asıl mesleği oto tamirciliği. Şahin Yılmaz, zaman zaman Almanya’dan Türkiye’ye geldiğini, ancak güvenlik nedeniyle gelişlerini gizli tuttuğunu söyledi.





‘Senaryoları bana ait 65 porno film çektim’ diyen Şahin Yılmaz için Tempo, ‘Porno tarihinde inanılmaz absürd, komik, sosyalojik, sinematogratif ve hatta sinema tarihini yakından alakadar eden bir ‘fenomen’le karşı karşıyayız. Bugün 5 Türk’ten neredeyse 3’ü bu yeni ‘sapık dalga’nın etkisi altında’ tanımını yapıyor.

PORNOYA NASIL BAŞLADI?

Hayranlarının ‘Gerçek Kral’ dediği Yılmaz hikayesini şöyle anlatıyor:

‘Porno işine 2000 yılında başladım. Küçük bir matbaada çalışıyordum. Orada eski Türk filmleri satılıyordu. Ben de patrona neden kendimiz bir film çekmiyoruz diye teklif götürdüm. Teklifime sıcak baktı ama kadını nereden bulacağımızı, senaryonun nasıl olacağını sordu. Ben de ona her şeyi bana bırakmasını, benim halledeceğimi söyledim. Aradım, Jale adındaki bayanı buldum ve ilk filmimizi çektik. ‘Çılgın Sekreter’ adıyla piyasaya sürdük filmi. Seks yönünden pek başarılı olmamıştı. Ne de olsa ilk filmimdi ama komedi olarak çok ilgi görmüştü. Devamını getirmek istedik ama patronla aramızda anlaşamadık ve oradan ayrıldım, başka firmaya geçtim.

Kendisi birkaç kez Türkiye’de denemiş ama hep dolandırılmış. Sonunda vazgeçmiş. Beni gökte ararken yerde bulmuş gibi oldu. Türkiye’deki tanıdıkları arayıp işi bağladım ve Türkiye’ye gittik. 5 tane film çektik, piyasaya sürdük ve güzel tuttu. Yabancı firmalar tarafından da büyük rağbet gördü. Tabii ki devamını getirdik. Önce Avrupa’ya, sonra dünyaya yayıldı filmlerimiz.

Filmleri hem Almanya’da hem Türkiye’de çekiyorum. Her filmimde Anadolu insanının içinde yatan fantazilerini ya da toplumsal sorunları işledim. Anadolu insanının içinde gizli kalmış duygular açığa vuruldu. Bunu da ben yaptım. Bu yüzden Türkiye’de beni çok seviyorlar. Tabii ki birazcık da komik yanımı seviyorlar. Bu sevgi yalnızca Türkiye’de değil dünyaya yayıldı. Filmlerimi arşiv yapan birçok yabancı hayranım var. Onlar için her şey feda olsun. Bizim felsefemiz Şahin K. felsefesi. Kadirizm’den pek farkı yok. Kadir Abi ile aşağı yukarı aynı kesimlere, ayrı kulvarlarda hitap ediyoruz.’

Son çektiğim filmimin adı ‘Doktor Civanım Yeni Yanıyor’ diyen Yılmaz, ‘Bende proje tükenmez, hep vardı ve olacaktır’ diye ekliyor.


:HÜRRİYET

Bu haber 75083 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı!
Gündem

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Melih Gökçek hakkında yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı yönünde öne sürülen iddialara ilişkin olarak, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla re’sen soruşturma başlatıldı.

Habervitrini14184 Görüntüleme
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e çok sert tepki: Çürümüş zihniyeti yansıtmaktadır
Gündem

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e çok sert tepki: Çürümüş zihniyeti yansıtmaktadır

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalara tepki gösterdi. Bakanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "yalan ve iftiraların", İsrail hükümetinin "korkak ve çürümüş zihniyetini" yansıttığını belirtti.

Habervitrini12150 Görüntüleme
Cemal Enginyurt’un danışmanına gözaltı: Gece yarısı para yağdırmış!
Gündem

Cemal Enginyurt’un danışmanına gözaltı: Gece yarısı para yağdırmış!

Yeni Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un danışmanı Cem Tekinoğlu, fuhuş ve para aklama soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Tekinoğlu’nun hesaplarında yaklaşık 1,35 milyar liralık brüt hareket tespit edilirken, gece saatlerinde yapılan "burs" ödemeleri, milyonluk transferler ve yurt dışından gelen para girişleri mercek altına alındı.

Habervitrini10144 Görüntüleme
KAAN silahlı atış testlerine başlıyor!
Gündem

KAAN silahlı atış testlerine başlıyor!

Milli savaş uçağı KAAN, silahlı atış testlerine başlıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, "Yeterli olgunluk seviyesine ulaştı" diyerek KAAN'ın silahlı atış testlerine başlayacağı tarihi açıkladı.

Habervitrini12202 Görüntüleme