Ekonomi
  • 20.8.2024 16:24

Preply Araştırması: Türkler, Acil Durum Sinyallerini Tanıyor mu?

Acil durumlarda hızlı ve doğru tepki, hayat kurtarabilir. Preply, Türklerin acil durum sinyallerini ne kadar tanıdıklarını anlamak için bir araştırma yürüttü. Araştırma sonuçları, Türklerin bu konudaki farkındalık seviyesini ortaya koymaktadır. Online İngilizce platformu Preply, bu araştırma ile birlikte, acil durumlarda nasıl doğru tepki verileceği ve iletişimin nasıl sağlanacağı konusunda eğitici bir adım attı.

 

10 Türkten 7’si, seyahat edeceği yerin güvenliğini önceden kontrol ediyor

Preply yardım işareti araştırması bulgularına göre, katılımcı Türklerden 10 tanesinden 7’si seyahat edeceği yerin güvenliğinden emin olarak hareket etmek istiyor, yani gitmeden araştırma yapıyor. Ayrıca katılımcıların %36,96’sı seyahat edecekleri yerin acil durum numaralarını da öğreniyor.

 

 

Angel Shot Siparişi & Siyah Nokta Kampanyası : Tatilde veya Günlük Hayatta Yardım İşaretleri

 

Seyahatta güvenlik hemen herkes için önemliyken, yapılan detaylı araştırma katılımcıların beşte biri halka açık alanda en az bir kez taciz olayı yaşadığını ve %14,86’sı gece hayatının en uğrak yerlerinden barlarda bu tip durumlarla karşılaştığını ifade etti.

 

Preply, araştırmasında tehlikede hissettiğimiz anda hayat kurtaran güvenli ve kolay birkaç yardım işaretini de dahil etti. Bu işaretler arasında en popüler oranlarından biri olan Angel Shot, barlarda, kullanımına göre taksi ya da polis çağırma anlamına gelebiliyor. Türkiye’deki katılımcıların sadece %16.30’u bu işaretlerden haberdarken, genel katılımcıların 5’te biri bu işaretin anlamını biliyor.

 

 

 

Hepimiz Tatil İstiyoruz, Yarımız Partilere Gidiyor!

 

27 ülkeden 2700 katılımcının olduğu bu araştırmanın başka bir bulgusuna göre, katılımcıların tamamı bu yaz bir tatil planlıyor, %69’luk kısmı varış noktalarının ne kadar güvenli olduğunu önceden araştırıyor ve Türk katılımcıların da yarısı tatillerinde partilere katılmayı tercih ediyor.

 

Türk katılımcıların %48,91’i tatillerinde partilere katıldığını belirtirken, dünya ortalaması %42,34 oranında sınırlı kaldı.

Preply’nin yaptığı bu araştırma, tatillerin önemli ve eğlenceli olduğu kadar ne kadar güvende olduğumuzun da önemini vurguluyor ve acil durumlarda başvurabileceğimiz bir takım işaretler konusunda farkındalık yaratıyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.8.2024 16:25

İLGİLİ HABERLER