Ekonomi
  • 3.11.2012 02:03

Projede orman yoksa Ağaoğlu at ile nerede dolaşıyor

Ağaoğlu'nun, "İŞTE BUUUU" diyerek oynadığı reklam filmindeki orman, külli yalan çıktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Fatih Ormanı’nın Ali Ağaoğlu’nun yaptığı Maslak 1453 Projesi’nin içinde olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan, dün yapılan açıklamada şunlar vurgulandı: “Söz konusu grup tarafından yapılacak olan inşaat projesi, Fatih Ormanı sınırları dışında yer almaktadır. Fatih Ormanı’ndan herhangi bir tahsis söz konusu değildir. Ayrıca projenin tanıtım filminin Bakanlığımız sorumluluk alanında yer alan Fatih Ormanı sınırları içinde çekilmesine dair Bakanlığımızdan alınmış bir müsaade de bulunmamaktadır.”
Açıklamada, “Projenin internet sitesinde, ‘Proje alanının kuzeyden Fatih Ormanı’na komşu olduğu ve ormanın kullanım haklarının grubun elinde bulundurulduğu’ ifadelerine yer verildi. Gerçeği yansıtmayan bu iddia, vatandaşlarımızı yanıltmakta ve Bakanlığımızın adı ticari maksatla hukuksuz kullanılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine önemle sunulur” denildi.
Diğer taraftan Ağaoğlu, Orman Bakanlığı’na cevaben bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Bakanlıkça yapılan açıklamada projenin; Fatih Ormanı sınırları dışında yer aldığı açıkça beyan edilmiştir. Halkın duyarlı yaklaştığı bu konuda inşaat sahasının orman sınırları dışında kaldığı ve ormanla hiçbir ilişkisinin bulunmadığı açıkça anlaşılmıştır. Ancak Bakanlığın proje ile ilgili olmayıp, Fatih Ormanları kapsamında tahsisli herhangi bir yer bulunmadığı açıklaması gerçeği yansıtmadığı gibi hangi maksatla beyan edildiği de anlaşılamamıştır.”

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:29

İLGİLİ HABERLER