Gündem
  • 19.9.2024 09:43

Pusuya düşen İsrail askerlerinin cesedini almak için helikopterlerin birin indi diğeri kalktı

Refah'ta ölümcül pusu 

El Kassam Tugayları daha önce çarşamba günü yaptığı açıklamada, Salı günü güney Gazze Şeridi'nde barikat kurdukları bir binayı güdümlü füzeyle hedef alarak çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurmuştu.

"El Kassam Tugayları" Telegram platformunda yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: "Salı günü öğleden sonra El Kassam Mücahidleri, çok sayıda işgal askerinin saklandığı bir binayı güdümlü füzeyle hedef almayı başardı."

Daha fazla ayrıntı vermeden şunları ekledi: "Bu, Refah şehrinin batısındaki Tel Al-Sultan mahallesindeki (binanın) içindekilerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı."

Çarşamba günü erken saatlerde Ordu Radyosu, "Refah'ta ordunun ele geçirdiği bir bina patladı. Patlama 4 askerin ölümü ve 5 askerin yaralanmasıyla sonuçlandı. Bu, Hamas'ın Refah'ta bubi tuzağı kurduğu binlerce binadan biri." iddia ettiği gibi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki 60.000 evden Refah kentindeki 14.000 evin "bubi tuzağı" kurulduğunu iddia ederek yıkıldığını kabul etti.

Gazze'deki hükümet danışma bürosunun 15 Eylül tarihli istatistiklerine göre, Gazze savaşı sırasında İsrail ordusu 350.000 evi tamamen ve kısmen yıktı, yaklaşık 80.000 evi de yaşanmaz hale getirdi, 825 cami ve 3 kiliseyi tamamen ve kısmen yıktı.

İsrail, Amerika'nın mutlak desteğiyle, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor; kitlesel yıkım ve ölümcül kıtlığın ortasında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 136.000'den fazla Filistinli ölü ve yaralı, 10.000'den fazlası da kayıp durumda.

İsrail, uluslararası toplumu küçümseyerek, BM Güvenlik Konseyi'nin savaşı derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlem alma yönündeki emirlerini göz ardı ederek savaşı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2024 09:58

İLGİLİ HABERLER