Gündem
  • 28.7.2024 18:46

Pusuya düşürülen 40 Rus paralı askeri korkunç şekilde öldürüldü

Tuareg: Onlarca Malili ve Rus Wagner askerini öldürdük ve yaraladık…

Mali'nin kuzeyindeki Tuareg militanları , Cezayir sınırı yakınlarında iki gün süren çatışmalar sırasında düzinelerce hükümet ordusu personelini ve Rus özel askeri grubu Wagner'e bağlı savaşçıları öldürüp yaraladıklarını duyurdu.

Ayrılıkçı Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve hareketi, Perşembe ve Cuma günü sınır kenti Tin Zautin'de meydana gelen çatışmalar sırasında zırhlı araçlara, kamyonlara ve tankerlere el koyduğunu söyledi.

Hareket Cumartesi günü yaptığı açıklamada Kidal kentinde  bir helikopteri düşürmeyi başardığını da sözlerine ekledi .

Mali ordusu ise yaptığı açıklamada 2 askerin öldüğünü, 10 askerin de yaralandığını bildirdi. Helikopterlerinden birinin dün Cuma günü rutin bir görev sırasında Kidal'a düştüğünü ancak "herhangi bir can kaybının yaşanmadığını" sözlerine ekledi.

Perşembe günü, ordunun Pazartesi günü 120 kilometre kuzeybatıdaki stratejik En-Afrak bölgesinin kontrolünü ele geçirdiğini duyurmasının ardından, Cezayir sınırı yakınındaki Tin Zaoutin kasabasında orduyla ayrılıkçılar arasında aylarca benzeri görülmemiş çatışmalar çıktı. Kidal bölgesindeki Tessalit.

Mali'de 2020'den bu yana iktidarda olan askeri cunta, ülkenin tüm toprakları üzerinde kontrolü yeniden ele geçirmeyi önceliklerinden biri haline getirdi.

 


 

Rus paralı asker grubu pusuya düşürüldü! Kan donduran görüntüler...

Mali'de ordu, 2 askerinin hayatını kaybettiğini, 20 isyancının ise öldürüldüğünü duyurdu. Tuareg isyancıları ise hareke geçti ve Cezayir sınırına yakın 2 günlük çatışmada orduda görev yapan düzinelerce asker ve Wagner paralı birliklerine saldırdılar. 

Mali'deki Tuareg isyancıları, aralarında Rus paralı asker grubu Wagner'in de olduğu 53 kişiyi öldürdüler. 

Tuareg isyancıları iddialarını ispatlamak adına öldürdükleri askerlerin de görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde pusuya düşürülen araçların küle döndüğü ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin yerlere serildiği görülüyor.

ÇOK SAYIDA ARACA DA EL KOYDULAR

İsyancı hareket, Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve (CSP-PSD), Tinzaouaten sınır kasabasında yaşanan çatışmalarda zırhlı araçlar, kamyonlar ve tankerlere el koyduğunu bir bildiriyle duyurdu.

Öte yandan isyancı grup dün de yüzlerce kilometre uzaklıktaki Kidal kasabasında düşen bir helikopterin de hasar gördüğünü söyledi.

Güncellenme Tarihi : 29.7.2024 21:39

İLGİLİ HABERLER