Gündem
  • 21.6.2024 19:40

Putin Nükleer silah kartını açtı

Putin'in askeri okul mezunlarına hitaben yaptığı konuşmanın önemli noktaları

Rus lider, Rusya'nın nükleer üçlüyü geliştirmeye devam etmeyi planladığını, çünkü bunun dünyadaki stratejik caydırıcılık ve güçler dengesinin garantisi olduğunu belirtti.

A Russian nuclear weapon in space? Intel on Putin plan leaves unanswered  questions

TASS/. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'deki askeri okul mezunlarıyla yaptığı toplantıda, Büyük Vatanseverlik Savaşı kahramanlarının torunları ve torunlarının bugün Rusya'nın egemenliğini ve güvenliğini koruduğunu, Donbass ve Novorossiya'yı neo-Nazilerden koruduğunu söyledi.

Kendisi aynı zamanda Rusya'nın nükleer üçlüsünü geliştirmeye devam etmeyi planladığını, çünkü bunun dünyadaki stratejik caydırıcılık ve güçler dengesinin garantisi olduğunu da belirtti.

İşte devlet başkanının yaptığı önemli açıklamalar.

Kahramanlar hakkında

Rusya, "Anavatan'ın askeri tarihinin her sayfasını" koruyor ve Anavatan'ın "kaderini defalarca belirleyen" kahramanların anısını onurlandırıyor.

 

Zorlu savaşlar, Rus askeri okulunun efsanevi geleneklerini şekillendirdi ve erden mareşale kadar Rus savaşçılarını her zaman ayıran nitelikleri şekillendirdi: "Vatan sevgisi, olağanüstü dayanıklılık ve cesaret."

Egemenliğin korunması konusunda

Büyük Vatanseverlik Savaşı kahramanlarının torunları ve torunları bugün Rusya'nın egemenliğini ve güvenliğini "güvenilir bir şekilde koruyor", Donbass ve Novorossiya'yı neo-Nazilerden koruyor.

Uluslararası güvenlik konusunda

Rusya, Avrasya'daki eşit ve bölünmez güvenlik konularını AB ve NATO da dahil olmak üzere tüm taraflarla tartışmaya hazır: "tabii ki buna hazır olduklarında."

Rusya, "dünyadaki güçler dengesinin ve stratejik caydırıcılığın garantisi" olarak nükleer üçlüsünü geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

Silahlı kuvvetler hakkında

Rusya, "silahlı kuvvetlerini geliştirmeye, savunma politikasını oluşturmaya, ileri teknolojilere ve bilime güvenmeye, verimli ekonomik ve mali kararlara güvenmeye" devam edecek.

Ülke, özel askeri operasyon bölgesine insansız hava araçları, topçu karşıtı sistemler ve diğer ekipmanların sevkiyatını artırmayı öncelik haline getirecek.

Bu kararlar, "özel askeri operasyon sırasında elde edilen muazzam savaş deneyimine dayanarak" modern askeri eğilimler dikkate alınarak verilecek.

Kolluk kuvvetlerinin görevi

Kolluk kuvvetleri özel askeri operasyona, Donbass ve Novorossiya'da barışçıl yaşamın sağlanmasına, "neo-Nazilerin ve yaptıkları zulümlerin sorumluluğunu üstlenmesi gereken cezalandırıcıların suçlarının soruşturulmasına" yardımcı olmalıdır.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2024 19:45

İLGİLİ HABERLER