Spor
  • 22.10.2009 10:40

RIDVAN : FERRARİ DEFANSTA DUVAR ÖRDÜ

Deplasmanda alınan bir puan iyidir. Maçın ilk 35 dakikası ve ikinci yarının ilk 10 dakikası Wolfsburg çok etkili bir futbol oynadı. İlk 35 dakikada Alman ekibinin sol beki Schafer defalarca hücuma çıktı. İbrahim Kaş’ın önünde yer alan rakibi sürekli içeri kaçıp, Ekrem de kendisini kovalamayınca Beşiktaş’ın sağ kanadı ciddi açıklar verdi. Schafer çok tehlikeli bindirmeler yaptı. Alman ekibi son 10 dakika yorulunca oyunda denge sağlandı.
Mustafa Denizli devre arası Ekrem’i uyarıp, İbrahim Kaş’a daha fazla yardımcı olmasını sağlayınca Wolfsburg bu kez diğer kanattan gelmeye başladı. Ancak bu da 10 dakika sürdü. Beşiktaş özellikle son 10 dakika pas yapınca pozisyonlar buldu. Bu kez Wolfsburg kazaya uğramamak için bir puana oynadı. Denizli Tabata, Nobre ve Uğur’u sokarak kazanmaya çalıştı ama olmadı.
Beşiktaş’ın yaptığı en iyi şey mücadeleydi. Zaten sezon başından bu yana her maç böyleler. Yapamadığı en önemli şey ise topa sahip olamamaktı. Bu yüzden çok baskı yediler. Beşiktaş’ın en büyük problemi Avrupa maçlarında pas eksikliği. Bunun sıkıntısını ciddi şekilde yaşıyorlar. Topun kontrolünü ellerine geçiremedikleri için mahkum oynuyorlar. Dönen topları alamıyorlar. Bu da rakiplerin baskı kurmasını sağlıyor. Ancak dün gece baskı yedikleri bölümlerde Sivok ve Ferrari müthiş bir performans ortaya koydular. Adeta bir duvar ördüler. Rakibin en etkili silahlarını sindirdiler. Özellikle Ferrari, Dzeko’ya adım attırmadı. İlk yarıda sağdan soldan gelen ataklarda Rüştü oyuna çabuk ısınınca gol yemediler.
Güven verecektir
Başta da belirttiğim gibi bu bir puan Beşiktaş için önemli. Beşiktaş içeride oynayacağı iki maçı kazandığı takdirde Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etme şansına sahip. Ancak dün gece iki puan daha alabilirlerdi. Yine de bu sonuç Beşiktaşlı oyunculara güven verecektir. Böyle bir dirilişe ihtiyaçları vardı. İstanbul’da oynanacak maç daha zor geçecektir. Bunu da unutmalılar, dikkatli davranmalılar. Çünkü Wolfsburg deplasmanlarda kontratağa uygun bir yapıya sahip.
Mustafa Denizli bu sezon bana göre ilk kez doğru bir on bir çıkardı. Taşlar yerli yerine oturdu. İkinci yarıda yaptığı değişiklikler de yerindeydi. Sadece Tabata’yı biraz daha erken oyuna alabilirdi.
İtalyan hakemi açıkcası beğenmedim. Takdir haklarını sürekli Wolfsburg’tan yana kullandı
RIDVAN DİLMEN/MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER