Dünya
  • 4.10.2025 22:03

Roma Filistin'e özgürlük sloganıyla sokağa döküldü

Roma'da on binlerce gösterici "Filistin'e özgürlük... Soykırımı durdurun" sloganları attı (videolar)

İtalya'nın başkenti Roma'da, on binlerce kişinin Filistin'le dayanışma içinde katıldığı, Gazze'ye yönelik savaşın sona ermesini talep eden ve tek bir sloganın atıldığı büyük bir ulusal yürüyüş düzenlendi: "Soykırımı durdurun."

Roma'da on binlerce gösterici "Filistin'e özgürlük... Soykırımı durdurun" sloganları attı (videolar)

Lejyon-Medya

Yürüyüş, Filistin'i destekleyen dernek ve sendikaların tahsis ettiği otobüslerle İtalya'nın çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda insanın katılımıyla bugün, Cumartesi günü Porta San Paolo Meydanı'ndan San Giovanni Meydanı'na doğru başladı.

Toplantıya, Filistin toplumunun temsilcileri, kültür dernekleri ve öğrenci birliklerinin yanı sıra, İsrail'in birkaç gün önce saldırdığı "Küresel Kararlılık Filosu"nda bulunan İtalyan parlamenterler de katıldı.

Filistin bayrakları olay yerini kaplarken, Avrupalıların İsrail'e yardımını kınayan ve İsrail ordusu tarafından gözaltına alınan filo aktivistlerinin serbest bırakılmasını talep eden pankartlar açıldı.

Binlerce kişi, "İsrail ile anlaşmalara son" ve "Filistin'e özgürlük" gibi sloganlar atarak, Filistin direnişine ve Gazze halkının kararlılığına desteklerini dile getirdi.

İtalyan yetkililer, diğer şehirlerdeki protestoların ardından yüksek alarm durumuna geçerken, gösteriyi güvence altına almak için 1.500'den fazla polis ve jandarma personeli görevlendirdi. Buna rağmen, yürüyüş barışçıl bir şekilde devam etti ve pankartlar, devrimci şarkılar ve Filistin'e özgürlük çağrısı yapan sloganlarla süslendi.

 

Kolezyum ve Via Merulana'dan geçerek Piazza San Giovanni'ye ulaşan sembolik bir güzergâh izleyen yürüyüş, Roma'nın kadim tarihini, günümüzde Filistin'in özgürlük ve adalet mücadelesiyle birleştiriyor.

 

Kamyonlardan birinin tepesinden aktivistler, hoparlörlerden kalabalığa seslenerek, "İşgalcilerin 40 aktivisti tuttuğu Küresel Kararlılık Filosu'ndaki yoldaşlarımızın serbest bırakılmasını talep etmek için buradayız. Gazze için, özgürlük için buradayız." dediler.

Başbakan Giorgia Meloni, gösterinin boyutunu küçümsemeye çalışarak bazı vandalizm eylemlerini "barış sembollerine hakaret" olarak nitelerken, sahadaki manzara bambaşkaydı; Roma, Filistin bayraklarıyla dolu bir denize dönüşmüştü ve tek bir ses, "Soykırımı durdurun... Filistin'i özgürleştirin" diye bağırıyordu.

 

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2025 22:05

İLGİLİ HABERLER