Spor
  • 27.8.2021 23:24

Ronaldo eski takımına transfer oldu

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, İtalyan ekibi Juventus'tan eski yıldızı Cristiano Ronaldo'yu transfer ettiğini resmen açıkladı.

Cristiano Ronaldo, eski evi Manchester United'a geri döndü.

Yaz transfer döneminde sular durulmuyor. Cristiano Ronaldo, 12 yıl aradan sonra Manchester United'a tekrar geri döndü. Manchester City ile anılan ancak daha sonra transferinden vazgeçilen yıldız futbolcu, Premier Lig'e Manchester United formasıyla geri dönmüş oldu.

Juventus'a 100 milyon Avro'ya transfer olan Portekizli yıldız, üç sezonda 134 maça çıkarak 101 gol atmıştı. İtalyan ekibinde hem gol krallığı hem de şampiyonluk yaşan Ronaldo, sezon başı takımdan ayrılma kararı almıştı.

Devler arenasına Manchester United'da adım atan Cristiano Ronaldo, Manchester ekibiyle 3 kez Premier Lig, 1 kez Şampiyonlar Ligi ve 1 kez de FA Cup kazanmıştı.

Manchester United Ronaldo'yu resmen açıkladı

Manchester United, Juventus'tan Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna kattığını resmi olarak açıkladı. Cristiano Ronaldo, 12 yıl sonra eski kulübüne dönmüş olacak. 36 yaşındaki futbolcu, Manchester United kariyerinde 292 maçta 118 gol, 69 asistlik performans sergilemişti.

Transfere ilişkin Manchester United tarafından yapılan açıklamada, "Cristiano Ronaldo'nun transferi için oyuncunun kendisi ve kulübü Juventus ile anlaşmaya varıldığını doğrulamaktan mutluluk duyuyoruz. Beş kez Ballon d'Or kazanan Cristiano, kariyeri boyunca beş UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, dört FIFA Kulüpler Dünya Kupası, İngiltere, İspanya ve İtalya'da yedi lig şampiyonluğu kazandı. Manchester United kariyerinde 292 maçta 118 gol kaydetti. Kulüpteki herkes Cristiano'nun Manchester'a dönmesini dört gözle bekliyor" denildi.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2021 00:56

İLGİLİ HABERLER