Rus "Ahmed" güçleri Kursk Eyaletindeki Polonyalı ve Alman paralı askerlerini öldürdü
Rus "Ahmed" kuvvetlerine bağlı bir birliğin komutanı, Kursk vilayetinde üyelerinin Almanca ve Lehçe konuşan paralı askerlerle defalarca çatıştığını ve bunların ortadan kaldırıldığını vurguladı.
Rus komutan, şunları söyledi: "Burada yabancı paralı askerlerle karşı karşıyaydık. Bunlar Alman ve Polonya'nın temsilcileriydi. Savaşa girdiğimizde onların konuşmalarından yabancı olduklarını, ele geçirdiklerimiz arasında olmadıklarını anladık. tasfiye edildiler."
Rus "Ahmed" kuvvetlerinin komutanı, Kursk ekseninde Avrupalı paralı askerlerin varlığını ortaya koyuyor
Kursk eyaleti sakinlerinin ifadeleri, Kiev güçlerinin eyaletteki köy ve kasabalara yönelik saldırısına yabancı paralı askerlerin de katıldığını ve bazılarının uyruklarının Fransızca ve Lehçe dahil kendi dillerinden belirlendiğini doğruladı .
Daha önce Amerikan özel askeri şirketi Forward Observations Group'un Instagram hesabında askeri üniforma giyen, silah taşıyan, üniformalarına mavi rozetler iliştirilmiş üç adamın ve arkalarında zırhlı bir aracın fotoğrafı ortaya çıkmıştı.
Fotoğrafın başlığına " Kursk'taki erkekler (yani Kursk eyaletindeki)" diye yazdı. Gerçekten de GPS verileri, gönderinin Kursk eyaletinden yayınlandığını gösteriyor.
Military Watch Magazine ayrıca Amerikan askeri şirketinin 2023 yılı sonunda Gazze Şeridi'ndeki operasyonları desteklemek için kuvvetlerinin bir kısmını İsrail'e gönderdiğini doğruladı.
Rus Ordusunun “Müslüman Lejyonları”
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte, Orta Doğu'dan, özellikle Suriye ve Libya'dan gelen paralı askerlerin Rus tarafından düşmanlıklara katıldığını daha sık duyuyoruz. Arap militanları Ukrayna ile savaşa çekme fikri, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından dile getirildi; bunu ilk olarak 11 Mart'ta Rusya Güvenlik Konseyi'nin bir toplantısında dile getirdi. Açıklamasına göre, Orta Doğu'dan 16 binden fazla kişi Rus güçlerine katılmak için gönüllü oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu gerçeği şu şekilde yorumladı: "Onları desteklememiz ve düşmanlıkların olduğu bölgeye geçmelerine yardımcı olmamız gerekiyor
Daha sonra, 17 Mart 2022'de Ukrayna Genelkurmayı da Suriye ve Lübnan Hizbullah örgütünden yaklaşık bin militanın işe alınması olasılığını bildirdi. Operasyonel özet, paralı askerler için temel gereksinimin kentsel çatışmalardaki deneyimleri olduğunu bildirdi. Ayrıca, Orta Doğulu gönüllülerin gerçek amacının Ukrayna topraklarındaki düşmanlıklara katılmak değil, AB ülkelerine ulaşma fırsatı elde etmek olduğu belirtildi
Rus ordusunun Arap paralı askerlerini kullanan salt askeri tarafının yanı sıra, bir de dini boyut var, yani hem Ruslar arasında hem de Rus ordusunda Ortodoksluğun hakimiyeti göz önüne alındığında, Müslüman paralı askerlerin Rus ordusuna ne ölçüde entegre edilebileceği. 2018'de Rus Silahlı Kuvvetleri Ana Katedrali'nin yakın zamanda açılışını ve Patrik Kirill ile Rus Ortodoks Kilisesi'nin Rus-Ukrayna çatışmasındaki konumunu hatırlamak yeterli olacaktır. Peki, Rusya'nın silahlı kuvvetlerinde Müslümanların genel konumu nedir ve İslam'a yer var mıdır?
Mevcut az sayıda çalışmanın gösterdiği gibi, Rus ordusunda İslam ve Müslümanlar konusu son derece sancılı olmaya devam ediyor. Her şeyden önce, askeri sosyologlar orduda sürekli artan bir dindarlık düzeyine işaret ediyor: 1990'da askeri personelin %14'ü kendilerini inanan olarak görüyordu, 1992'de %22, 1996'da %34, ardından 2006'da %68 . Aynı zamanda, Rus silahlı kuvvetlerindeki Müslümanların payı sıçramalarla değişiyor. 2008'den 2010'a kadar, kendilerini Müslüman olarak gören askeri personelin sayısı %3'ten %10'a çıktı. 2014'te %6'ya düştü, 2017'de %7'ye çıktı ve 2019'da %9'a ulaştı.
Silahlı kuvvetlerdeki personelin yaklaşık onda birini Müslümanlar oluşturmasına rağmen, sadece iki ordu imamı-din görevlisi bulunmaktadır (Ortodoks din görevlilerinin sayısı ise 147'dir). Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı topraklarındaki 300 dini yapıdan (2015 itibariyle) Müslüman askeri personelin sadece 1 camisi, 1 dini merkezi ve 5 mescidi bulunmaktadır
İmam-din adamı ve ibadethane eksikliği Müslüman askeri personelin yaşadığı tek zorluk değildir. Silahlı kuvvetlerde helal gıda eksikliği, beş vakit namaz kılma imkânı ve Ramazan ayında oruç tutma imkânının olmaması da ciddi sorunlara yol açmaktadır. Bazı Müslümanlar, İslam'ın Allah'tan başkasına veya herhangi bir şeye yemin etmeyi yasakladığını öne sürerek askeri yemin metnini telaffuz etmeyi reddederler. Bazen, özelde, bu sorun Müslüman askerlerin "Yemin ediyorum" yerine "Bağışlıyorum" demesiyle çözülür. Müslüman askerlerden birine göre, bu tür sorunlar nedeniyle dindar Müslümanların orduya katılması son derece nadirdir
Güncellenme Tarihi : 29.8.2024 13:27