Yaşam
  • 5.7.2005 00:14

RUS ASTROLOĞ, "GÖNDERDİĞİNİZ ROKET KUYRUKLU YILDIZA ÇARPIP BURÇLARI BOZDU" GEREKÇESİYLE NASA ALEYHİNDE 300 MİLYON DOLARLIK DAVA AÇTI

Bir Rus astrolog, Tempel 1 kuyrukluyıldızına roket ateşleyen NASA'ya tazminat davası açarak, çarpmanın burcunu deforme, manevi değerleri ise ihlal ettiğini ileri sürdü.


NASA, Ocak ayında uzaya gönderdiği uzay aracından bugün, bir çamaşır makinesi büyüklüğündeki roketi ateşleyerek, Tempel 1 kuyrukluyıldızına çarpmasını sağlamıştı. Uzay aracı patlamanın fotoğraflarını çekmiş ve kuyrukluyıldızın çekirdeği hakkında bilgiler elde edilebilmesi için, patlama ile birlikte yayılan parçalardan örnekler toplamıştı.


Marina Bai'nin açtığı davanın başvurusunda, kuyrukluyıldıza roket çarpmasının "kutsal mekanlara saldırı olduğu" ifade edilerek, "bu saldırı ile yaşam ve manevi değerlerin ihlal edildiği" belirtildi.


Haberi veren Izvestia gazetesine göre, Bai "Her ne olursa olsun, kuyrukluyıldızın yörüngesindeki elamanların ve buna bağlı canlıların değişmesi kesin. Bu, astroloji çalışmalarıma müdahaledir ve burcumu deforme ediyor" dedi.
Bai, NASA'dan 8.7 milyar ruble (300 milyon dolar) tazminat talep etti.


Rus astrolog Bai'nin, kuyrukluyıldıza roket ateşlenmesini önlemek için daha önce de mahkemeye başvurduğu ve davanın reddedildiği bildirildi.


NASA'nın uzay aracından ateşlenen roket, dünyadan 133 milyon kilometre uzaklıkta kuyrukluyıldıza çarpmıştı. Bilimadamları, patlamayla yayılan parçacıklardan, evrenin oluşumu hakkında bilgiler edinmeyi ümit ediyor.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:29

İLGİLİ HABERLER