Dünya
  • 1.9.2024 11:00

Rus tarlaları Avrupalı paralı askerlerin cesetleriyle dolu

Avrupa paralı askerlerinin kurtarılmamış cesetleri Kursk tarlalarında kaldı..

Viktor Vodolatsky'ye göre Batı, Ukrayna'nın Kursk sınır bölgesine girmesine, Rusya'nın sınırının ne kadar iyi korunduğunu test etmek için ihtiyaç duyuyordu

ROSTOV-ON-DON, 20 Ağustos. /TASS/. Üst düzey bir Rus milletvekili, Ukrayna güçlerinin Avrupalı ​​paralı asker yoldaşlarının cansız bedenlerini Rusya'nın Kursk Bölgesi'ndeki tarlalarda bıraktığını söyledi.

"Doğru, çok sayıda düşmüş paralı asker ve Ukraynalı asker oradaki tarlalarda yatıyor (Kursk Bölgesi'nde - TASS). Kimse onları geri almıyor, özellikle de bu sıcak havada, onlar hiç uğraşmıyor. <…> Onlar [düşman] bunu görüyor ve Ukrayna birliklerinin çoğu dün ve önceki gün teslim oldu," Devlet Duması BDT İşleri, Avrasya Entegrasyonu ve Yurttaşlarla İlişkiler Komitesi'nin birinci başkan yardımcısı Viktor Vodolatsky TASS'a söyledi. Hem Polonyalı hem de Alman paralı askerler hala teslim olmayı reddederken, ikinci kademeye çekiliyorlar, "bu nedenle Kursk savaşı yakında kazanılacak," diye ekledi.

Yasa koyucuya göre Batı, Ukrayna'nın Kursk sınır bölgesine girmesine, Rusya'nın sınırlarının ne kadar iyi korunduğunu test etmek için ihtiyaç duyuyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, kendi haline bırakılsaydı böyle bir saldırıya kalkışmazdı.

Vodolatsky, "Bu Zelenski'nin fikri değildi, o bunu asla düşünmezdi, sadece bu işe düştü, çünkü komutanlar ve eğitmenler İngiltere'deki eğitimden yeni dönmüşlerdi." diye açıkladı.

Bu arada, Kursk bölgesinde, Rusya'nın güçleri personel, yerel halkın evleri ve ayrılmayı reddeden siviller açısından Rus kayıplarını en aza indirmek için harekete geçti, dedi parlamenter. Rus askerleri, ormanlara dağılmış olduğunu söylediği Nazi savaşçı gruplarına nokta atışı saldırıları düzenliyor.

Rus birlikleri Stelmakhovka'yı alarak önemli bir Ukrayna kalesini ortadan kaldırdı — uzman

Andrey Marochko, Stelmakhovka'nın kurtarılmasından sonra LPR topraklarının hangi kısmının cumhuriyet yetkilileri tarafından kontrol edildiğini değerlendirmenin "oldukça zor" olduğunu, çünkü "aktif düşmanlıkların sürdüğü birçok sözde gri bölge" bulunduğunu belirtti.

LUGANSK, 29 Ağustos. /TASS/. Rus birlikleri, LPR'nin Stelmakhovka yerleşimini kurtararak önemli bir Ukrayna kalesini ortadan kaldırdı, askeri uzman Andrey Marochko TASS'a böyle söyledi.

"Stelmakhovka, Ukraynalı militanlar için önemli bir kaleydi. Uzun zamandır orayı ellerinde tutuyorlardı. Ciddi tahkimatlar vardı. Buna rağmen, birliklerimiz bu yerleşimi kurtarmayı başardı," dedi.

Marochko, Stelmakhovka'nın kurtarılmasından sonra LPR topraklarının hangi kısmının cumhuriyet yetkilileri tarafından kontrol edildiğini değerlendirmenin "oldukça zor" olduğunu, çünkü "aktif düşmanlıkların sürdüğü çok sayıda sözde gri bölge" bulunduğunu kaydetti.

Uzman, "LPR'nin iyi ve hızlı bir tempoda kurtarıldığını açıkça söyleyebilirim. […] Bu hızla ilerlemeye devam edersek, bu yılın sonundan önce tüm LPR'yi kurtarmalıyız" dedi.

https://ru.euronews.com/video/2022/09/18/nc2-ukraine-border-bodies

 

Güncellenme Tarihi : 2.9.2024 12:09

İLGİLİ HABERLER