Gündem
  • 26.8.2024 17:39

Ruslar Ukrayna'nın içine doğru ilerliyor.. Ukrayna 510 asker, 41 İHA ve çok sayıda zırhlı araç kaybetti

Rus hava savunması son bir günde sekiz HIMARS roketi ve 41 Ukrayna İHA'sını düşürdü

Ukrayna, Rusya'nın Batı Muharebe Grubu'nun sorumluluk alanında 510'a kadar asker kaybetti

Rus Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin son bir günde 41 insansız hava aracı (İHA) ve sekiz HIMARS roketini düşürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Hava savunma sistemlerimiz 8 adet ABD yapımı HIMARS roketi ile 41 adet insansız hava aracını düşürdü." ifadelerine yer verildi.

Savunma Bakanlığı, Rusya'nın özel askeri operasyonunun başlangıcından bu yana toplam 640 uçak, 283 helikopter, 30 bin 475 insansız hava aracı, 575 füze sistemi, 17 bin 566 tank ve diğer zırhlı muharebe aracı, bin 425 çok namlulu roketatar, 13 bin 621 sahra topçu birliği ve havan topu ile 25 bin 200 özel askeri aracın imha edildiğini bildirdi.

Ukrayna, Rusya'nın Batı Muharebe Grubu'nun sorumluluk alanında 510'a kadar asker kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Batı Muharebe Grubu'nun son bir günde Ukrayna'ya yönelik beş karşı saldırıyı püskürttüğü ve düşmanın 510 asker ve dört mühimmat deposunu kaybettiği belirtildi.

"Batı Muharebe Grubu birlikleri daha avantajlı pozisyonlara geçerek, 14., 44. ve 45. mekanize tugayların ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Üçüncü Saldırı Tugayı'nın ve Herson Bölgesi'ndeki Berestovoye, Kolesninovka, Novoosinovo ve Petropavkovka, Lugansk Halk Cumhuriyeti'ndeki Novovodyanoye ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Serebryanka yakınlarındaki 112. Toprak Savunma Tugayı'nın birliklerini ve teçhizatını vurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 66. Mekanize Tugayı, 1. ve 4. Ulusal Muhafız Tugayları ve 12. Özel Harekat Tugayı Azov'un saldırı ekipleri tarafından yapılan beş karşı saldırı püskürtüldü. Düşman 510'a kadar asker, bir Kozak zırhlı muharebe aracı ve dokuz motorlu araç kaybetti," ifadeleri yer aldı.

ABD yapımı M777 155 mm obüs, ABD yapımı M198 155 mm obüs, Polonya yapımı Krab 155 mm kundağı motorlu obüs, üç D-30 122 mm obüs, ABD yapımı M119 105 mm obüs ve üç Anklav-N ve Kvertus elektronik harp sistemi karşı batarya ateşiyle vuruldu. Dört Ukrayna mühimmat deposu imha edildi.

Rusya'nın Muharebe Grubu Merkezi düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlemeye devam ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Muharebe Grubu Merkezi birliklerinin son günlerde düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlemeye devam ettiği ve düşmana 500'den fazla asker kaybı verdiği belirtildi.

"Savaş Grubu Merkezi birlikleri düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlemeye devam ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 32. ve 110. mekanize tugayları, 25. Hava Saldırı Tugayı, 71. Ranger Tugayı, 109., 111. ve 129. toprak savunma tugayları ve 15. Ulusal Muhafız Tugayı'nın güçlerini Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Selidovo, Galitsynovka, Vozdvizhenka, Tarasovka, Gradovka, Rozovka, Toretsk, Memrik ve Dimitrov yakınlarında yendiler. <...> Düşman 500'den fazla asker kaybetti," ifadeleri yer alıyor.

Ayrıca Rus kuvvetleri, 100., 150. ve 151. mekanize tugaylar, 68. Ranger Tugayı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 49. Hücum Taburu ve 14. Ulusal Muhafız Tugayı'nın kuvvetleri tarafından yapılan yedi karşı saldırıyı püskürttü. Ukrayna iki tank, dokuz motorlu araç, bir Giatsint-B 152 mm top, bir D-20 152 mm obüs ve bir D-30 122 mm obüs kaybetti.

Ukrayna, Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu'nun sorumluluk alanında 130'a kadar asker kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun son bir günde Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu sorumluluk bölgesinde 130 asker ve bir Sezar kundağı motorlu obüs kaybettiği belirtildi.

"Doğu Muharebe Grubu birlikleri taktik pozisyonlarını iyileştirerek, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Ugledar, Vodyanoye, Shakhtyorsk, Prechistovka ve Zolotaya Niva ile Zaporozhye Bölgesi'ndeki Novodarovka yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 58. Motorize Piyade Tugayı, 105. Toprak Savunma Tugayı ve 48. Toprak Savunma Saldırı Taburu birliklerine ve teçhizatına saldırdı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 72. Mekanize Tugayı birliklerinin iki karşı saldırısı püskürtüldü," ifadeleri yer aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, düşman son bir günde 130'a yakın askerini, bir piyade savaş aracını, bir zırhlı muharebe aracını, beş motorlu taşıtı, bir Fransız yapımı Caesar 155 mm kundağı motorlu obüs ve iki Bukovel-AD elektronik harp sistemini kaybetti.

Ukrayna, Battlegroup South sorumluluk alanında 630'a yakın asker ve Abrams tankını kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Güney Muharebe Grubu sorumluluk bölgesinde 630 asker ve bir Abrams tankı kaybettiği belirtildi.

"Güney Muharebe Grubu birlikleri ön cephe pozisyonlarını iyileştirerek, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Pereyezdnoye, Zaliznyanksoye, Grigorovka, Raigorodok, Chasov Yar, Kurdyumvoka, Pleshcheyevka, Kurakhovo, Katerinovka ve Konstantinovka yakınlarında Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 24., 28., 30., 32. ve 54. mekanize tugayları, 56. Motorize Piyade Tugayı, 46. Hava Mobil Tugayı ve 79. Hava Saldırı Tugayı ile 37. Deniz Tugayı'nın birliklerine ve teçhizatına saldırdı. Ukrayna silahlı kuvvetlerinin 59. Motorize Piyade Tugayı'nın saldırısı püskürtüldü. Düşman, geçtiğimiz gün 630'a kadar asker, bir Abrams tankı, bir zırhlı muharebe aracı ve 17 motorlu araç kaybetti," ifadeleri yer aldı.

Bakanlık, bir ABD yapımı M109 Paladin kundağı motorlu obüs ile sekiz ABD yapımı M119 105 mm obüsün vurulduğunu, üç mühimmat deposunun imha edildiğini ekledi.

Ukrayna, Volchansk ve Liptsy bölgelerinde son bir günde 130'a yakın asker kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun son bir günde Volçansk ve Liptsi bölgelerinde 130'a yakın asker kaybettiği belirtildi.

"Volçansk ve Liptsy bölgelerinde Muharebe Grubu Kuzey birlikleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 82. Hava Saldırı Tugayı, 36. Deniz Tugayı, 13. Ulusal Muhafız Tugayı ve 117. Toprak Savunma Tugayı'nın güçlerini Sumy Bölgesi'ndeki Velikaya Pisaryovka, Harkov Bölgesi'ndeki Prudyanka, Liptsy ve Volçansk yakınlarında yendi. Düşman 130'a kadar asker, bir zırhlı personel taşıyıcı, bir zırhlı muharebe aracı ve dört adet 122 mm D-30 obüs kaybetti," ifadeleri yer aldı.

Dinyeper Muharebe Grubu üç Ukrayna tugayına saldırdı, düşmana 60'a kadar asker kaybettirdi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Dinyeper Muharebe Grubu'nun son bir günde üç Ukrayna tugayına bağlı güçleri yendiği ve düşmana 60'a yakın asker kaybı verdiği belirtildi.

"Dnepr Muharebe Grubu birlikleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 65. Mekanize Tugayı ve 141. Piyade Tugayı, 35. Deniz Tugayı ve 124. Toprak Savunma Tugayı'nın güçlerini Zaporozhye Bölgesi'ndeki Novodanilovka, Herson, Tokarevka ve Herson Bölgesi'ndeki Dneprovskoye yakınlarında yendi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 60'a kadar asker, beş motorlu araç, iki 152 mm D-20 obüs ve bir Anklav-N elektronik harp sistemi kaybetti," ifadeleri yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 17:52

İLGİLİ HABERLER