Gündem
  • 19.12.2020 10:48

Rüşvetten basılan CHP'li başkan Kadir Aydar tam bir suç makinası çıktı

Adana'nın Ceyhan Belediyesi'nde rüşvet aldıkları öne sürülen aralarında görevden alınan Kadir Aydar'ın da olduğu 23 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında Başkan Aydar da yakalanarak gözaltına alındı.
CHP'li başkan seçildikten sonra tam bir suç makinası olduğu belirlenmiş ve bu sebeple başkanlığı YSK tarafından iptal edilmişti.
CHP'nin böyle birisini nasıl belediye başkanı adayı yaptığı ve arkasından kimin olduğu bir türlü anlaşılamadı.
Kılıçdaroğlu'nun gözdelerinden olan Kadir Aydar'ın rüşvet işini eski mi  yoksa görevden el çektirildikten sonra mı olduğu henüz belli olmadı..

Kadir Aydar görevden alınmıştı..

Suç dosyası kabarık olan Aydar’ın yerine belediye meclisi yeni bir başkan seçecek.

Adana'nın Ceyhan ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Kadir Aydar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından görevden alındı. Aydar'ın 2013 yılında yargılandığı ruhsatsız silah bulundurmak ve silahla tehdit etmek suçlarından görülen davada 20 ay ceza aldığı ve bu yüzden görevden alındığı öğrenildi. Mazbatası alınan Aydar'ın yerine belediye meclisi yeni bir başkan seçecek.

SUÇ DOSYASI KABARIK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ceyhan'ı bölgenin yıldızı yapacak" olarak tanıttığı belediye başkan adayı Kadir Aydar'ın suç dosyası kabarık. Kadir Aydar'ın babası Mustafa, kardeşi Caner, amcası Ertan ile birlikte "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağma" suçundan Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede Aydar ve diğer kişiler hakkında TCK'nın 148/2 maddesi gereğince "Cebir ve tehdit kullanarak" 6-10 yıl, 149/1 "Nitelikli yağma" suçundan da 10-15 yıl arasında ceza istendi. Bu suçtan yargılanmanın devam ettiği öğrenildi.

KANAAT OLUŞMADI
Ceyhan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, silahla tehdit" etme suçlarından yargılanan Kadir Aydar 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gerekçeli kararda, "Sanığın sabıkalı oluşu dikkate alınarak yeniden suç işlemeyeceği hususunda mahkememizce olumlu bir kanaat oluşmadığından sanığa verilen hapis cezasının ertelenmesine ve seçenek yaptırımlara çevrilmesine yer olmadığı" denildi.

DAVASI BİTMİYOR
Yine Ceyhan Asliye Ceza Mahkemesi'nde Kadir Aydar'a "Basit yaralama, mala zarar verme, korku, kavga veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından da 13,5 ay ceza verildi. Ceyhan Belediye Başkanlığı için belediye meclisinin yeni bir seçimi ne zaman yapacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

sabah gazetesi

Güncellenme Tarihi : 19.12.2020 11:03

İLGİLİ HABERLER