Gündem
  • 14.9.2024 09:41

Rusya 3 Arap ülkesiyle vizeyi kaldırıyor

Rusya, 3 Arap ülkesi de dahil olmak üzere birçok ülkeye seyahat vizelerini iptal etmeyi planlıyor

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2025 yılında Suudi Arabistan, Umman, Malezya, Bahreyn, Myanmar ve bazı Afrika ülkeleriyle vizesiz rejim başlatmayı bekliyor.

Bu , Bakanlığın Çok Taraflı Ekonomik İşbirliği ve Özel Projeler Dairesi Başkanı Nikita Kondratyev tarafından açıklandı ve şunları söyledi: "Bunun gerçekleşeceğine dair büyük umudum var, çünkü Rus turistlerin Rusya'ya gitmesi konusunda büyük bir talep var . Bu ülkelere gelen turist akınında da ciddi bir artış var" dedi.

Kondratiev, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın, Rusya Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içinde, başlıca dost ülkelerle vize sistemini serbestleştirmek için büyük çaba harcadığına dikkat çekti.

Ona göre Suudi Arabistan Krallığı, Malezya, Bahreyn ve Kenya başta olmak üzere bazı Afrika ülkeleriyle vizelerin kaldırılmasına ilişkin hükümet anlaşmalarının hazırlanması için çalışmalar sürüyor.

Özellikle Myanmar ile vizelerin kaldırılmasına ilişkin anlaşmanın yakın zamanda imzalanması planlanıyor. Bu ülkede zaten Rus turistlere yönelik vizesiz bir rejim uygulanıyor.

Kondratyev, "Myanmar vatandaşlarının Rusya'yı vizesiz ziyaret edebilmesi için bunu ikili bazda uygulamak istiyoruz. Bizim açımızdan bu tür adımlar atıldı ve Myanmar tarafıyla bir anlaşma taslağı üzerinde anlaşmaya varıldı." dedi.

Daha önce "İzvestia" gazetesi, Amman'daki Rusya büyükelçiliğinden alıntı yaparak, Rusya'nın her iki ülkeye de giriş vizelerini iptal etmek için Ürdün'le birlikte çalıştığını ve anlaşmanın şu anda son aşamada olduğunu belirtmişti.

Bundan önce Rusya Dışişleri Bakanlığı konsolosluk dairesi başkanı Alexei Klimov, Rusya ile dokuz ülke arasında karşılıklı seyahat vizelerinin iptali konusunda görüşmeler yapıldığını açıklayarak, 65 ülkeyle vizelerin iptal edildiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2024 09:44

İLGİLİ HABERLER