Gündem
  • 13.9.2024 16:25

Rusya Kursk'ta Ukrayna askerlerini perişan etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Kursk Bölgesi'ndeki Novy Put, Medvezhye ve Veseloye yakınlarındaki sınırı geçmeye yönelik üç Ukrayna girişimini püskürttüğünü söyledi.

Gün boyunca düşman 300'e kadar asker ve yedi tank kaybetti. Toplamda düşman, bölgede çatışmalar başladığından beri 12.795'ten fazla asker kaybetti.

TASS, yaşanan duruma ilişkin önemli haberleri derledi.

Ukrayna güçlerini etkisiz hale getirme operasyonu

- Rus ordusu, Ukrayna'nın Novy Put, Medvezhye ve Veseloye yönündeki üç sınır ihlali girişimini püskürttü.

 

- Kuzey Muharebe Grubu birlikleri, Lyubimivka, Daryino, Nikolayevo-Daryino, Pokrovski ve Borki yakınlarında Ukrayna birliklerini bozguna uğrattı.

- Rus ordusu ayrıca Obuhovka'ya yönelik bir düşman karşı saldırısını püskürttü ve Kamyshevka ile Borki'ye yönelik iki saldırı girişimini de engelledi.

- Rus jetleri, Kursk Bölgesi'nde Ukrayna asker ve teçhizatına ait grupları vurdu ve Sumy Bölgesi'ndeki 12 yerleşim yerindeki Ukrayna rezervlerini vurdu.

Ukrayna'nın kayıpları

- Ukrayna, gün boyunca 300'e yakın asker ve yedi tank, iki piyade savaş aracı, üç zırhlı personel taşıyıcı ve 22 zırhlı muharebe aracı olmak üzere 34 zırhlı araç, ayrıca bir top ve bir elektronik harp istasyonu kaybetti.

- Rusya'nın sınır bölgesinde düşmanlıkların başlangıcından bu yana Ukrayna'nın kayıpları 12.795'ten fazla asker, 108 tank, 44 piyade savaş aracı, 86 zırhlı personel taşıyıcı, 691 zırhlı muharebe aracı, 418 araç, 93 top ve yedi HIMARS ve beş ABD yapımı MLRS dahil 26 çok namlulu roketatar, sekiz uçaksavar füze rampası, iki nakliye ve yükleme aracı, 25 radar istasyonu, yedi karşı batarya radarı, iki hava savunma radarı, altı mühendislik imha aracı ve bir UR-77 mayın temizleme ünitesi dahil 12 adet mühendislik ekipmanı oldu.

Yakalandı

- 12 Ukraynalı asker esir alındı.

Kaleleri yıkmak

- Rus Ulusal Muhafız birlikleri, Kursk Bölgesi'ndeki beş Ukrayna kalesini imha ederek 50 Ukraynalı askeri öldürdü.

Alaudinov'un açıklamaları

- Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kursk Bölgesi'ne yeniden konuşlanmak üzere diğer yönlerden asker çekiyor, ancak güçleri tükeniyor ve ağır kayıplar veriyorlar, Rusya Silahlı Kuvvetleri Ana Askeri-Siyasi Dairesi Başkan Yardımcısı, Akhmat Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Apty Alaudinov TASS'a konuştu.

- Durumun kontrol altında olduğunu belirtti.

SON 24 SAATTE 300'DEN FAZLA UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz 24 saat içinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri şu kayıpları verdi: 300 kadar asker, yedi tank, iki piyade savaş aracı, üç zırhlı personel taşıyıcı ve 22 zırhlı savaş aracı dahil olmak üzere 34 zırhlı araç, bir topçu silahı, bir elektronik savaş istasyonu, iki karşı engel aracı ve sekiz motorlu araç. 

12 UKRAYNA ASKERİ ESİR ALINDI

On iki Ukraynalı asker teslim olarak esir düştü.

UKRAYNA'NIN KURSK'TAKİ TOPLAM CAN KAYBI 12. 795'TEN FAZLA!

▫️Since Kursk bölgesinde çatışmaların başlamasından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 12.795'ten fazla asker, 108 tank, 44 piyade savaş aracı, 86 zırhlı personel taşıyıcı, 691 zırhlı savaş aracı, 418 motorlu araç, 93 topçu silahı, 26 MLRS fırlatıcı kaybetti, Yedisi ABD yapımı HIMARS ve beşi MLRS olmak üzere, sekiz SAM fırlatıcı, iki nakliye-yükleme aracı, 25 elektronik harp istasyonu ve yedi karşı batarya radarı, iki hava savunma radarı, altısı karşı engel aracı ve bir UR-77 mayın temizleme aracı olmak üzere 12 istihkâm aracı.

AFU birliklerini etkisiz hale getirme operasyonu devam etmektedir.

UKRAYNA KURSK'A 6 AĞUSTOS'TA GİRDİ

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Rusya tarafından durumun "federal acil" seviyeye yükseltildiği ve terörle mücadele durumunun ilan edildiği bölgede, 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100'ü aşkın kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı askerlerin Kursk bölgesinden atılması gerektiği yönünde açıklama yapmıştı.

Güncellenme Tarihi : 13.9.2024 16:33

İLGİLİ HABERLER