Dünya
  • 8.10.2024 21:38

Rusya Ukrayna’yı tüm bombaların babası FOAB-1500 ile vurdu

Rus "Z-blog yazarları", Harkov bölgesindeki (iddiaya göre) Vovchansk'ta meydana gelen bombalı saldırının videosunu paylaştı. Bazıları bunun dünyanın en güçlü nükleer olmayan mühimmatı olan FOAB-9000 (Tüm Bombaların Babası) olduğunu söylüyor. Diğer haberlere göre ise bu, termobarik bir FOAB-1500.

Russia's ferocious glide-bomb campaign

Rusya Ukrayna Savaşı'nda, Rusya'nın kilit noktayı ele geçirebilmek için nükleer olmayan en güçlü bombayı kullandığı iddia edildi. Rus savaş analistleri, Rus ordusunun Harkov'da "tüm bombaların babası" kullanıldı dedi.

Rus savaş analistleri, Harkov'a bağlı Vovchansk kasabasından gelen ve devasa bir mantar şekline benzeyen patlama görüntüsünün "ODAB-9000 termobarik" bombadan kaynaklandığını öne sürdü.

"TÜM BOMBALARIN BABASI"

Analistler, Rusya yanlısı telegram kanallarına düşen görüntüdeki bomba hakkında "tüm bombaların babası" benzetmesi yaptı.

Analistler, yüksek tahribatlı basınç bombaları ve vakum bombaları olarak da isimlendirilen yakıt-hava patlayıcısının "nükleer olmayan en güçlü bomba" olduğunu söyledi.

Ukrayna gazetesi Kyiv Post'ta yer alan haberde, kullandıldığı öne sürülen ODAB-9000'in, "Geniş bir alanda kitlesel yıkıma neden olabilecek devasa bir şok dalgası yaratmak üzere tasarlanmış, Rusya'nın en güçlü termobarik bombası olduğuna inanılıyor" ifadeleri yer aldı.

2021 - 2023 yılları arasında Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı olarak görev yapan Anton Geraschenko, bombalı saldırının videosunu sosyal medya hesabında paylaştı.

Görüntüdeki patlamaya ilişkin diğer raporlarda yer alan "Bu bir termobarik FOAB-1500" 

Güncellenme Tarihi : 8.10.2024 21:49

İLGİLİ HABERLER