Gündem
  • 12.10.2024 20:58

Rusya Ukrayna'yı duman etti.. 2 binden fazla asker öldü

 Rus güçleri Ukrayna operasyonunda iki ABD yapımı Patriot füze rampasını imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Muharebe Grubu Merkezi'nin Ukrayna ordusunun dokuz karşı saldırısını püskürttüğünü ve son bir günde sorumluluk alanındaki düşman birliklerine yaklaşık 490 kayıp verdirdiğini bildirdi.

TASS/. Rusya Savunma Bakanlığı'nın perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, Rus güçleri Ukrayna'da gerçekleştirdiği özel askeri operasyonda son bir günde iki adet ABD yapımı Patriot uçaksavar füze rampasını ve Ukrayna ordusuna ait bir Amerikan radarını imha etti.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Rus güçlerine ait operasyonel/taktik uçaklar, saldırı insansız hava araçları, füze birlikleri ve topçu birlikleri, ABD yapımı bir AN/MSQ-104 angajman kontrol istasyonunu, bir AN/MPQ-65 çok fonksiyonlu radarını ve iki adet ABD yapımı Patriot karadan havaya füze rampasını imha etti ve 131 bölgede düşmanın yığılmış insan gücünü ve askeri teçhizatını vurdu" dedi.

Rusya'nın Kuzey Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna ordusuna 55 kayıp verdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Kuzey Muharebe Grubu'nun son bir günde Ukrayna askerlerine yaklaşık 55 kayıp verdirdiğini ve Harkov Bölgesi'ndeki sorumluluk alanında bulunan bir düşman mühimmat deposunu imha ettiğini bildirdi.

Bakanlık, "Kuzey Muharebe Grubu birlikleri, Harkov Bölgesi'ndeki Maliye Prohodi ve Liptsi yerleşimleri yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusuna ait 92. Hava Saldırı Tugayı ve 129. Toprak Savunma Tugayı birliklerine Liptsi ve Volçansk istikametlerinde kayıplar verdi" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 55 personel, 2 motorlu araç ve 122 mm D-30 obüs olduğu belirtildi.

Ayrıca Rus güçlerinin Ukrayna ordusuna ait bir sahra mühimmat deposunu imha ettiği belirtildi.

Rusya'nın Batı Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna ordusuna 430'dan fazla kayıp verdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Batı Muharebe Grubu'nun daha iyi bir zemin elde ettiğini, Ukrayna ordusunun üç karşı saldırısını püskürttüğünü ve son bir günde sorumluluk alanındaki düşman birliklerine 430'dan fazla kayıp verdirdiğini bildirdi.

"Batı Muharebe Grubu birlikleri daha avantajlı hatlar ve mevziler elde etti. Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Shchurovo ve Torskoye ile Harkov Bölgesi'ndeki Kupyansk yerleşimleri yakınlarındaki Ukrayna ordusunun 4. tank tugayı, 66. ve 116. mekanize ve 104. toprak savunma tugaylarının insan gücüne ve ekipmanına hasar verdiler. Ukrayna ordusunun 14. ve 63. mekanize tugaylarının saldırı gruplarının üç karşı saldırısını püskürttüler," dedi bakanlık.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 430'dan fazla personel, beş motorlu araç, bir Gvozdika motorlu topçu sistemi ve iki 122 mm D-30 obüs olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus güçlerinin ayrıca Ukrayna ordusuna ait iki Anklav-N elektronik harp istasyonunu ve üç mühimmat deposunu imha ettiği belirtildi.

Rusya'nın Güney Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna ordusuna 765 kayıp verdirdi

Rusya'nın Güney Muharebe Grubu, Ukrayna ordusunun dört karşı saldırısını püskürttü ve son bir günde sorumluluk alanındaki Ukrayna askerlerine yaklaşık 765 kayıp verdirdi.

Bakanlık, "Güney Muharebe Grubu birlikleri daha avantajlı pozisyonlar elde etti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Seversk, Zvanovka, Belaya Gora ve Maksimilyanovka yerleşimlerinin yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusunun 54. ve 93. mekanize, 56. motorlu piyade ve 10. dağ saldırı tugaylarının oluşumlarına zayiat verdi. Ukrayna ordusunun 81. hava mobil ve 112. toprak savunma tugaylarının saldırı gruplarının dört karşı saldırısını püskürttüler" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 765 personel, 5 motorlu araç, 1 adet ABD yapımı M777 155 mm obüs, 2 adet 122 mm D-30 obüs ve 3 adet ABD yapımı 105 mm M119 top olduğu belirtildi.

Rusya'nın Muharebe Grubu Merkezi, son bir günde Ukrayna ordusuna 490 kayıp verdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Muharebe Grubu Merkezi'nin Ukrayna ordusunun dokuz karşı saldırısını püskürttüğünü ve son bir günde sorumluluk alanındaki düşman birliklerine yaklaşık 490 kayıp verdirdiğini bildirdi.

"Savaş Grubu Merkezi birlikleri düşman savunmasının derinliklerine doğru ilerlemeye devam etti. Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Vozdvizhenka, Aleksandro-Kalinovo, Valentinovka, Sukhaya Balka, Kalinovo ve Selidovo yerleşimlerinin yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusunun 24. ve 59. mekanize, 152. piyade, 101., 111. ve 120. toprak savunma tugaylarının insan gücüne ve ekipmanına zarar verdiler. Ukrayna ordusunun 42., 100., 110. ve 157. mekanize, 68. jaeger ve 37. deniz piyade tugaylarının saldırı gruplarının dokuz karşı saldırısını püskürttüler," dedi bakanlık.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 490 personel, 1 adet ABD yapımı M113 zırhlı personel taşıyıcı, 2 adet motorlu araç, 1 adet 152 mm D-20 obüs, 1 adet 152 mm Giatisnt sahra topu ve 1 adet 122 mm D-30 obüs olduğu belirtildi.

Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna ordusuna 120 kayıp verdi

Rusya'nın Doğu Muharebe Grubu daha iyi bir zemin kazanarak, sorumluluk sahasında son bir günde yaklaşık 120 Ukrayna askerine kayıp verdirdi.

"Doğu Muharebe Grubu birlikleri daha avantajlı hatlar ve mevziler elde etti ve Zaporozhye Bölgesi'ndeki Malinovka ve Kopani yerleşimleri ile Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Dobrovolye yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusunun 72. mekanize, 102. ve 108. toprak savunma tugaylarının insan gücüne ve teçhizatına zarar verdi. Ukrayna ordusu birliklerinin saldırı gruplarının iki karşı saldırısını püskürttüler" dedi bakanlık.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 120 personel, 8 motorlu araç, 1 adet Fransız yapımı 155 mm Caesar kundağı motorlu top ve 2 adet 122 mm Gvozdika motorlu topçu sistemi olduğu belirtildi.

Rusya'nın Dinyeper Muharebe Grubu, Ukrayna ordusuna son bir günde 95 kayıp verdi

Rusya'nın Dinyeper Muharebe Grubu, son bir günde Ukrayna ordusuna ait iki tugayı vurarak sorumluluk sahasındaki düşman birliklerine yaklaşık 95 kayıp verdirdi.

Bakanlık, "Dinyeper Muharebe Grubu birlikleri, Herson Bölgesi'ndeki Sadovoye ve Tokarevka yerleşimleri yakınlarındaki bölgelerde Ukrayna ordusuna bağlı 39. Sahil Savunma Tugayı ile 121. Kara Savunma Tugayı birliklerine kayıplar verdi" dedi.

Ukrayna ordusunun son 24 saatte cephe hattında verdiği kayıpların 95 personel, iki motorlu araç, bir ABD yapımı 155 mm M777 obüs, bir 152 mm Msta-B obüs, bir 152 mm D-20 obüs ve bir 122 mm D-30 obüs olduğu belirtildi.

Ayrıca Rus güçlerinin Ukrayna ordusuna ait bir sahra mühimmat deposunu imha ettiği belirtildi.

Rus hava savunması son bir günde 205 Ukrayna İHA'sını ve altı HIMARS roketini imha etti

Rusya Hava Savunma Bakanlığı, son bir günde Ukrayna'ya ait 205 insansız hava aracını ve ABD yapımı HIMARS çok namlulu roketatar sistemine ait altı roketi düşürdüğünü bildirdi.

Bakanlık, "Hava savunma kabiliyetlerimiz, özel askeri operasyon alanı dışında 6 adet ABD yapımı HIMARS roketi ile 96'sı İHA olmak üzere 205 adet sabit kanatlı insansız hava aracını düşürdü." açıklamasında bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı, özel askeri operasyonların başlangıcından bu yana Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin 646 Ukrayna savaş uçağı, 283 helikopter, 33 bin 335 insansız hava aracı, 582 karadan havaya füze sistemi, 18 bin 560 tank ve diğer zırhlı muharebe aracı, bin 469 çok namlulu roketatar, 15 bin 908 sahra topu ve havan topu ile 27 bin 98 özel askeri aracı imha ettiğini bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 12.10.2024 21:17

İLGİLİ HABERLER