Gündem
  • 11.7.2021 00:31

Rusya'dan PKK'yı şok eden açıklama

Bugüne kadar sırtını Amerikan askerlerine dayayan PKK'nın Suriye kolu YPG'ye kötü haber..Rusya Cumhurbaşkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Rus "TASS" haber ajansına verdiği röportajda, ABD'nin Suriye'den askerlerini her an çekebileceğini söyledi. 

Bu da YPG'nin sap gibi ortada kalması manası taşıyor.
Amerika'nın Afganistan'dan askerlerini çekmesinden sonra bu çekilmelerin başka ülkelerde de süreceğini belirten Alexander Lavrentyev, yakın zamanda Suriye'den askerlerini çekeceğini bildirdi.
Alexander Lavrentyev, "ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesinin her an gerçekleşebileceğini düşünüyorum" dedi. Lavrentyev'e göre, ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi, Kürtlere ABD'nin de Suriye'den ayrılma kararına varabileceği sinyalini veriyor.

 Rus elçi, "Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın askerlerini geri çekmeye karar verdiğini, ancak kararının daha sonra yeniden gözden geçirildiğini ve ertelendiğini hatırlamalısınız" dedi.

ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilmesinin önemli bir gelişme olduğunu söylemeye devam etti.

"ABD birlikleri ülkeyi terk ederken, (Rusya'da yasadışı olan) Taliban'ın çok sayıda bölgeyi kontrol altına alarak etkisini hızla tüm Afganistan'a yaydığını görüyoruz. Gerginlikler kesinlikle artıyor. Ancak Amerikalılar çekilme kararı aldığından beri Lavrentyev, ABD'nin müttefikleri ve bu ülkede istikrarı sürdürmekle ilgilenen ülkelerle tam olarak anlaşmaya varılmamış olsa da, bunun doğru adım olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: TASS

Güncellenme Tarihi : 11.7.2021 02:26

İLGİLİ HABERLER